Son Dakika! Konya’da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son Dakika! Konya’da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

Son Dakika! Konya’da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

ABONE OL
7 Nisan 2021 21:55
Son Dakika! Konya’da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları’ndaki NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit oldu. Şehit Yüzbaşı Gençcelep’in acı haber Trabzon’daki babaocağına ulaşırken, baba Mehmet Gençcelep oğlunun cenazesini almak için Konya’ya gitti.

BAKANLIK: UÇAK, BİLİNMEYEN BİR NEDENLE KAZA KIRIMA UĞRADI

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

Son Dakika! Konya'da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Konya’da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.”

Son Dakika! Konya'da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehrimizde icra edilen Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında uçuş yapan askeri uçağın düştüğü yönünde bir bilgi ulaştı. Ekiplerimiz, sağlık ve arama kurtarma birimleri olay yerine intikal ediyor. Duamız can kaybının olmaması.” ifadelerine yer verdi.

BABA OCAĞINDA HÜZÜN

Düşen uçağın pilotu Yüzbaşı Pilot Burak Gençcelep şehit olurken, şehidin Trabzon’daki babaocağına acı haber verildi. Baba Mehmet Gençcelep oğlunun cenazesini almak için havayolu ile Konya’ya giderken, şehidin annesinin ise 10 gün önce Konya’ya gittiği öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası şehit Yüzbaşı Gençcelep’in İzmir Çiğli’den 1 yıl önce Konya’ya tayini çıktığı ve 19 Mayıs’ta Samsun’daki gösteri uçuşunda görev yapacağı öğrenildi. Şehidin Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Bulak mahallesinde bulunan babaocağında acı haberi alan yakınları sinir krizi geçirirken, şehidin babaocağındaki evine Türk bayrağı asıldı.

“1 AY ÖNCE MEMLEKETİNE GELMİŞTİ”

Şehidin amcası Ahmet Gençcelep’in Yüzbaşı Pilot Burak Gençcelep ‘in 1 ay önce memleketine geldiğini belirterek, “En son 1 aydan fazla oldu memleketine geldi. 10-15 gün kalmıştı. Konya’ya tayini çıkmıştı oraya gitti. Çanakkale’de görev yapmıştı. Oradaki görevini tamamlamıştı. Konya’da eğitim yapıyorlarmış. Babası buradaydı annesi de 10 gün önce Konya’ya gitmişti. Kardeşi de oradaydı” dedi.

Amca Mustafa Gençcelep ise, 1 ay önce görüştüklerini belirterek, şehidin Samsun’daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gösteri uçuşu yapacağını söyledi.

Son Dakika! Konya'da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

Konya’da düşen askeri gösteri uçağının enkazından ilk görüntüler



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.