Son Dakika! İran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstah tehdidine AK Parti’den sert tepki
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son Dakika! İran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstah tehdidine AK Parti’den sert tepki

Son Dakika! İran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstah tehdidine AK Parti’den sert tepki

ABONE OL
12 Aralık 2020 17:17
Son Dakika! İran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstah tehdidine AK Parti’den sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Bakü’deki Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’nde Bahtiyar Vahapzade’nin “Topraktan pay olmaz” şiirinden bir bölüm okudu.

Şiirin Aras Nehri’nin kuzeyinin daha önce İran’a ait olduğu gerekçesiyle rahatsızlık yaratması üzerine Tahran’daki Türkiye Büyükelçisi Derya Örs, İran Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

“KİMSE AZERBAYCAN’IMIZ HAKKINDA KONUŞAMAZ”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün okuduğu şiirden rahatsız oldu. Twitter’dan açıklama yapan Zarif şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bakü’de kötü anlattığı şeyin, Aras’ın kuzeyindeki bölgelerin İran anavatanından zorla ayrılmasına atıfta bulunduğu bilgisi verilmedi. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine zarar verdiğinin farkında değil miydi? Kimse sevgili Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz.”

SADDAM ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİLER

İranlı Milletvekili Ali Asker Hani ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti esnasında okuduğu şiir nedeniyle ölüm tehdidinde bulundu. Hani sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Sayın Erdoğan, İran topraklarına göz diken şahsın en son hali bu oldu” derken, Saddam Hüseyin’in yakalanarak öldürüldüğü görüntüleri yayınladı.

“DÜŞMANLARINI KARIŞTIRACAK KADAR PUSULALARINI KAYBETMİŞLER”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelerle duruma tepki gösterdi: “Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

Son Dakika! İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah tehdidine AK Parti'den sert tepki

“CUMHURBAŞKANIMIZ İRAN’A YAPILAN HAKSIZLIKLARA HER ZAMAN KARŞI ÇIKMIŞTIR”

İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır. Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar. Unutmasınlar, nükleer çalışmalar konusunda İran halkı haksızlığa uğrarken bu haksızlığa karşı İran’la anlaşmaya imza atan sadece Cumhurbaşkanımız ve Brezilya devlet başkanıydı. Haksızlık karşısında susmayan Cumhurbaşkanımıza saldıranlar İran düşmanlarını sevindiriyorlar.

Gün, Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarmalarına sevindiğimiz, sevinenlerle de yan yana durduğumuz, gündür. Bundan rahatsız olanlar kendi zihniyet çarpıklıklarını sergilemiş oluyorlar. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’ın zor zamanlardaki dostudur. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken haddini aşan İranlı siyasetçiler saygılı olmalıdır. Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kendi ülkelerinin en büyük dostuna saldıran ve düşmanlarını sevindiren durumuna düşüyorlar. Cumhurbaşkanımız haklının yanında yer almaya ve haksızlık karşısında susmamaya devam ediyor. Ermenistan işgaline karşı Azerbaycan’la beraberiz. Haksızlıklara karşı kardeş İran’ın hakkını korumaya da devam edeceğiz”

Son Dakika! İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah tehdidine AK Parti'den sert tepki

BÜYÜKELÇİMİZİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞIRDILAR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yaptığı yazılı açıklamada, Büyükelçi Derya Örs’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü’de okuduğu şiir nedeniyle çağrıldığını belirtti. Hatibzade açıklamasında, “Türkiye Büyükelçisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından çağrıldı ve sert kınama kendisine iletildi. İran’ın konuyla ilgili acil izahat beklediği kendisine bildirildi” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN OKUDUĞU ŞİİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır” ifadelerini kullanarak, Aras türküsünün sözlerini okumuştu:

“Aras’ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”

Sözlerine devam eden Erdoğan, “Güzelliğine kurban olduğumuz Laçın artık özgürdür. Laçın gibi, Şuşa gibi Fuzuli, Cebrail, Zengilan Kubatlı, Ağdam ve Kelbecer de artık özgürdür. Bugün büyük mücahid Ahmet Cevat Bey’in ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Nuri Paşa’nın, Enver Paşa’nın Kafkas İslam Ordusunun yiğit neferlerinin ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov’un ruhunun şâd olduğu gündür” demişti.

Son Dakika! İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah tehdidine AK Parti'den sert tepki



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.