Son Dakika! Erdoğan’dan Fikri Sağlar’ın ‘türban’ çıkışına sert tepki: CHP’nin faşizan anlayışının bir yansımasıdır
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son Dakika! Erdoğan’dan Fikri Sağlar’ın ‘türban’ çıkışına sert tepki: CHP’nin faşizan anlayışının bir yansımasıdır

Son Dakika! Erdoğan’dan Fikri Sağlar’ın ‘türban’ çıkışına sert tepki: CHP’nin faşizan anlayışının bir yansımasıdır

ABONE OL
1 Ocak 2021 18:05
Son Dakika! Erdoğan’dan Fikri Sağlar’ın ‘türban’ çıkışına sert tepki: CHP’nin faşizan anlayışının bir yansımasıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen gün Halk TV’de katıldığı bir programda türban ile ilgili açıklamada bulunan eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar, “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var. Nitekim başıma da geldi. Dolayısıyla bunu aşabilmeniz lazım. Demokrasiyi, hukuk devletini, bütün kavramları ortaya koyarken pratiği de hesaplamamız gerekiyor” demişti.

“BU ZAT BU ÇAĞDA YAŞAMIYOR”

Sağlar’ın bu açıklamaları taraflı tarafsız herkes tarafından tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu zat bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kalmış. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bir yansımasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“2020 tüm insanlık için acılarla dolu bir yıl oldu. Tabi temenni ederiz 2021 öyle olmasın. Aşılarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Temenni ediyoruz bu hızla atılan adımlar, bakanlığımızın aldığı gerekli tedbirler ile vaka sayıları hızla düşecektir.

“TUBİTAK GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Bunun yanında Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim söz konusu bununla ilgili TUBİTAK görüşmeleri sürdürüyor. Burada da her şey olumlu ilerliyor. Aynı şekilde Rusya ile görüşmeler devam ediyor. Tüm bunların dışında Türkiye’nin kendi aşı çalışmaları var. Tedbirlerimizle birlikte tabi bu devam edecek ve her geçen gün daha iyi olacak inşallah.

TAKVİM BELLİ OLUR

Biontech konusunda TÜBİTAK başkanımız görüşmeleri sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde tabi takvimin belli olacağını düşünüyoruz.

“BİZ BU YASAKLARI ZEVKİMİZ KEYFİMİZ İÇİN İSTEMİYORUZ”

Sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın duyarlılığı var. Tabi teşekkür ediyoruz. Bar pavyon vs. sadece böyle boğazda biliyorsunuz bir durum oldu. Onun dışında uyulduğunu görüyoruz. Biz bu yasakları zevkimiz keyfimiz için istemiyoruz. Temennim odur ki daha olumlu neticeler alırız.

“CHP’NİN FAŞİZAN ANLAYIŞININ YANSIMASIDIR”

(Fikri Sağlar’ın “başörtülü hakim adalet dağıtamaz” çıkışı hakkında) Bu zat bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kalmış. Ne yazık ki CHP zihniyetinin, faşizan anlayışının bir yansımasıdır. Ve bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Bu başörtülü kızlarımız yıllarca üniversitelerin kapılarından döndürüldü. Çiftçi olursan serbest okursan yasaktır. Böyle bir mantık vardı. İnsanın giyimine kuşamına göre değerlendirilmesi bu bir defa demokrasi değildir. İnanç özgürlüğü değildir. Mümkün değildir. Sorduğun zaman sözde inanç ve fikir özgürlüğü derler ama bu açıklamaları yapabiliyorlar. Bırakın artık ya. İnsanların yaşamına müdahale edemezsiniz.

“BU MİLLET BU TÜR ŞEYLERE KANMAZ”

Öyle seçim döneminde bay Kemal’in yanlarına bir iki başörtülü kadın alması ile bu millet bu tür şeylere kanmaz. 2 değil 20 kişi de alsan yanına bu millet sizin ne olduğunuzu biliyor. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın bir anlamı yok. Devletin kurumlarında bu kadınlarımızı görmeye devam edecekler. Başörtülü başı açık diye bir ayrım yoktur. Devletin kurumlarına girmenin şartları bellidir. Bu şartlar önünde bütün vatandaşlarımız eşittir”

“BEN SÖZCÜ GAZETESİNİ OKUMUYORUM”

Başkan Erdoğan konuşmasını tamamladığı sırada Sözcü Gazetesi ile ilgili bir soru daha gelince geri döndü ve bunu cevapladı. Kendisine yöneltilen Ayasofya’nın camii olarak açılmasını 2020’nin felaketleri arasında gösteren Sözcü Gazetesinin manşeti sorulan Erdoğan “Ben Sözcü Gazetesini okumuyorum. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır. Bu gazeteleri para verip almayın” dedi.

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

Eski Kültür Bakanı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Halk TV’de katıldığı bir programda başörtü ile ilgili açıklama yaptı ve “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var. Nitekim başıma da geldi. Dolayısıyla bunu aşabilmeniz lazım. Demokrasiyi, hukuk devletini, bütün kavramları ortaya koyarken pratiği de hesaplamamız gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika! Erdoğan'dan Fikri Sağlar'ın 'türban' çıkışına sert tepki: CHP'nin faşizan anlayışının bir yansımasıdır



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.