Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz

ABONE OL
29 Mayıs 2021 23:54
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çamlıca Kulesi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin ısrarla karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi hakkında da konuşan Erdoğan, temel atma için haziran ayının sonunu işaret etti. Erdoğan, “İnşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Şehrimize yeni bir güzellik katacağına inandığım şehrimizin önemli bir sembolü olan Çamlıca verici tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dün Taksim Camii’ni açmıştık bugün buranın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu proje üzerinde Binali Bey kardeşimle uzun süre durduk ve hayata geçirmiş olduk. Yüz kadar radyonun buradan ortak yayın yapması bizim ayrı bir başarımız oldu. İletişim yayını faaliyetinde Çamlıca’da görüntü kirliliğine de son verdik. Bunu başka illerimizde de planlıyoruz. Kim çevreci işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını yatırımlarla ortaya koymuş partidir.

LAMARTİNE’NİN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Çevrecilik lafla olmuyor ispata vücutla olur. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Teröristler yaktı biz yeniden diktik. Çanakkale’de de benzer bir eserin inşası önemli bir adımdır. Bu eseri sembol eserlerden biri olarak görüyorum. Ünlü düşünür Lamartine’in “Dünyaya son bir kez bakacak olsam, Çamlıca Tepesi’nden bakardım” sözünü hatırlamamız gerekir.

587 metre yüksekliğinde bu kule İstanbul’un en yüksek yapısı olmuştur. 100 radyonun yayını birbirine karışmadan yapılacaktır. Tüm kurumlarımızı, yüklenici firmayı, emek verenleri yürekten tebrik ediyorum. Kulemizdeki seyir katlarından ve restoranlardan şiirleri ve şarkıları terennüm edecek misafirlere keyifli vakitler diliyorum.

İstanbul bu güzel coğrafyanın adeta kalbi konumundadır. Anadolu’da yaşayan her vatandaşımızın burası ile irtibatı vardır. 81 ilin bayraktarlığını yapan bir şehirdir İstanbul. Nüfusu ülkenin beşte biri, yatırımları Türkiye’nin üçte biridir. Deniziyle, boğazıyla, köprüleriyle, tünelleriyle, camileriyle üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış şehirdir İstanbul.

KANAL İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

İnşallah haziran ayının son haftasında Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz. Kanal İstanbul’un üzerinde 6 köprü göreceksiniz ve bunun çevresinde iki şehir inşa edeceğiz ve o malum tipler, “Ya bunlar bunu nereden çıkardı” diyecekler. İstanbul’un kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu şehir geçmişte çok yıpratıldı. Biz Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla 39 vatandaşın ölümüne tanık olan bir yönetim değildik. Onlar çöpleri patlattı biz yeniden inşa ettik. İstanbul’da hiçbir unsuru ihmal etmeden eserlerimizle yeni baştan inşa ettik. Getirilen her hizmeti takip ettik. İstanbul’a yapılan her hizmetin Türkiye’nin tamamınına yapıldığı bilinciyle hareket ettik. Dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul Havalimanı sadece İstanbul’a mı hizmet veriyor. Kuzey Anadolu Otoyolu sadece İstanbul’a mı hizmet veriyor. Bu şehre kalpten gelen bir sevda ile bağlanmak gerekiyor.

Biz tüm ömrümüzü İstanbul’a hakim olmak için değil hadim olmak için harcadık, bundan da pişmanlık duymuyoruz. Bugün İstanbul’u daha çok sevmek için bir nedene daha sahip olduk. Çamlıca Kulesi’nin bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, yüklenici firmayı da tebrik ediyorum. İstanbul’u artık çok daha farklı izleyeceksiniz, çok daha farklı göreceksiniz. Hayırlı olsun, mübarek olsun. Rabbim Çamlıca Kulemizi tüm İstanbul’a tüm insanlığa hayırlı kılsın. Bu arada malum Çamlıca Camiimizi bitirdik, 111 metre uzunluğunda bir bayrak direğiyle bin metrekarelik Türk bayrağıyla Çamlıca’ya ayrı bir güzellik kattık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.