Sobadan zehirlenen çift öldü, 3 çocuğu komşular kurtardı

Sobadan zehirlenen çift öldü, 3 çocuğu komşular kurtardı

ABONE OL
2 Ocak 2021 18:08
Sobadan zehirlenen çift öldü, 3 çocuğu komşular kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Feci olay, dün gece saatlerinde merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi 1509’uncu Sokak’ta meydana geldi. Seyyar satıcılık yapan Bereket Atay, gece kömür sobasını yaktıktan sonra eşi ve çocuklarıyla beraber uyudu. Bir süre sonra kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazı tüm evi sardı. Evden çıkan dumanı gören komşuları durumu hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi.

BAYGIN HALDE KAPIYI AÇTI

Avlunun kapısını ve cam bölümünü kırarak açan komşular, seslere uyanıp evin kapısını açan 13 yaşındaki yarı baygın haldeki Süleyman ve 2 kardeşini hemen dışarı çıkardı. Çocuklar, hemen yakındaki özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, eve gelen sağlık ekiplerince Atay çiftinin öldüğü belirlendi. Çocukların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, çiftin cenazeleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

“OLAYIN ŞOKUNDAYIZ”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zeki Çelik, gece durumu komşuların fark ettiğini ifade ederek, olayın şokunda olduklarını söyledi. Çelik, “Kiralık evde oturuyorlardı. Kendi halinde bir aileydi. Bereket Atay, ailesinin geçimini seyyar satıcılıkla sağlıyordu. Olayı duyduğumuzda Atay çiftinin cenazeleri hastaneye kaldırılmıştı. Çevredeki komşularının durumu fark etmesiyle 3 çocuk son anda kurtarıldı. Yeni yılın ilk gününün gecesinde yaşanan bu olay mahallemizde büyük bir üzüntüye yol açtı” dedi.

Ölen çiftin oğlu Süleyman Atay ile aynı sınıfta okuduğunu belirten Enes Mutlu, “Sınıf arkadaşımdı. Ağabeyi Aslan ise ortaokula gidiyordu. Okul ve mahallede Süleyman ile saklambaç ve top oynardık. Olaydan bir gün önce de evlerinin önünde top oynamıştık” diye konuştu.

2 YIL ÖNCE KENTE GELMİŞLER

Mahalle sakinleri, çiftin 2 yıl önce kente geldiklerini ve aileyle çok iyi geçindiklerini ifade ederek, Hatice Atay’ın çocuklarına düşkün bir anne olduğunu söyledi.

Sobadan zehirlenen çift öldü, 3 çocuğu komşular kurtardı



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.