Safranbolu’da Tarihi Ahşap Ev Yandı

Safranbolu’da Tarihi Ahşap Ev Yandı

ABONE OL
30 Mart 2021 16:17
Safranbolu’da Tarihi Ahşap Ev Yandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safranbolu’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan 130 senelik olduğu bilenen ahşap ev yandı. Evde bulunan kedi ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde, yaklaşık 130 senelik tarihi konakta çıkan yangın söndürüldü.

Safranbolu, İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokağı’nda bulunan ve yaklaşık 130 senelik olduğu bilinen, Gülşen Çevik’e (55) ait 3 katlı tarihi konakta henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. 

Yangını gören ve söndürmeye çalışan Çevik, dumandan etkilendi. Evin dışına güçlükle çıkan Çevik, itfaiye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Bu sırada bir itfaiye erinin üzerine taş parçaları düştü.

Yaralanan itfaiye eri ve dumandan etkilenen ev sahibi, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavi edildi.

O sırada evde olan kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Vatandaşlar, ıslanmış ve üşümüş olan kediyi kucaklarında elbiseleriyle ısıtmaya çalıştı.

Evin etrafında önlem alan polis ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.