Rekabet Kurumu

Rekabet Kurumu

ABONE OL
21 Mayıs 2021 23:38
Rekabet Kurumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en çok kullanılan haberleşme uygulamaları arasında yer alan WhatsApp geçtiğimiz aylarda açıkladığı güncellemesinde, veri gizliliği politikasında değişiklik yapıldığını belirtip, kullanıcıların gönderilen sözleşmeyi onaylamasını zorunlu tutmuştu. WhatsApp’ın bu hamlesinin ardından başta Türkiye’de olmak üzere çeşitli ülkelerdeki çok sayıda kullanıcı, uygulamayı kullanmayı bırakmıştı.

REKABET KURUMU SORGULAMAYA ALDI

Son olarak Türkiye’de WhatsApp’ın veri sözleşmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Rekabet Kurumu’nun WhatsApp’ın ‘veri hırsızlığı’ tartışmalarına yol açan sözleşme dayatmasına karşı verdiği girişimler sonuç verdi. Kurumun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp, güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini kurula bildirdi.

WHATSAPP: HENÜZ NET DEĞİL

Türkiye’deki WhatsApp kullanıcıları Rekabet Kurumu’ndan gelen karara sevinirken, WhatsApp’tan Türkiye ile ilgili kafa karıştıran açıklamalar geldi. Habertürk’te yer alan habere göre WhatsApp, Türkiye ile ilgili henüz net bir karar olmadığını belirterek, “Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz” açıklamasında bulundu.

“KADEMELİ OLARAK HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

WhatsApp, açıklamasında güncellemelerin çoğunluk tarafından kabul edildiğini ve tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirildiğini belirterek, “Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcılarımızın arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediğinin altını çizmek isteriz. Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

WhatsApp’ın ardından meydana gelen kafa karışıklığının nasıl çözüleceği ise henüz bilinmiyor. Rekabet Kurumu’ndan konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Rekabet Kurumu Yürürlüğe girmeyecek demişti! WhatsApp'tan kafa karıştıran Türkiye açıklaması



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.