Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın koronavirüs aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın koronavirüs aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor

Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın koronavirüs aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor

ABONE OL
14 Aralık 2020 17:21
Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın koronavirüs aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınında birçok ülke ikinci dalga ile mücadele ederken, ABD’li ilaç devi ve Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile işbirliği yapan Pfizer ve ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından üretilen koronavirüs aşıları dağıtılmaya başladı. Wall Street borsa analistlerine göre, Pfizer/ BioNTech ve Moderna 2021 yılında Covid-19 aşılarının satışından toplam 32 milyar dolar kazanacak.

PFİZER 2021’DE 19 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE EDECEK

ABD’nin New York şehrinde bulunan Amerikalı yatırım bankası Morgan Stanley tarafından yayınlanan rapora göre, Pfizer şirketinin 2021’de koronavirüs aşısından 19 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Morgan Stanley, Pfizer’in 2020’de aşılardan elde ettiği kazancın 975 milyon dolar olduğunu açıklarken, 2022 – 2023 yıllarında koronavirüs aşısında 9,3 milyar dolar daha kazanacağını bildirdi. Pfizer, kazancını işbirliği yaptığı Alman BioNTech şirketi ile paylaşacak. Geçen Cuma günü Meksika, Pfizer’in koronavirüs aşısı acil durumlarda kullanmasını onaylamıştı. Meksika, Birleşik Krallık, Bahreyn, Kanada ve Suudi Arabistan’ın ardından 5. ülke oldu.

MODERNA 13,2 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE EDECEK

ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs tarafından yayınlanan bilgilere göre, ABD’li biyoteknoloji şirketi olan Moderna’nın, geliştirdiği korona virüs aşısından 13.2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Morgan Stanley, Moderna yatırımcılarının 2021 ve 2022 yıllarında ise aşı satışından, 10 ila 15 milyar dolar kazanmasının beklendiğini aktardı.

Pfizer, BioNTech ve Moderna'nın koronavirüs aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.