Necmettin Nursaçan Kimdir?

Necmettin Nursaçan Kimdir?

ABONE OL
30 Mart 2021 16:17
Necmettin Nursaçan Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Necmettin Nursaçan kimdir? Necmettin Nursaçan koronavirüse mi yakalandı? Necmettin Nursaçan hangi görevlerde yer aldı?

‘Necmettin Nursaçan kimdir?’ sorusu, son yılların en önemli din bilginlerinden biri olarak gösterilen Necmettin Nursaçan’ın koronavirüse yakalandığı haberlerinin ardından merak edilmeye başlandı. 

NECMETTİN NURSAÇAN KİMDİR?

Necmettin Nursaçan, 1942 yılında Kayseri’nin Hacılar ilçesinde doğmuştur ve ilk gençlik yıllarıyla birlikte bütün hayatını din hizmetlerine ve dini insanlara öğretmeye adamış kişiliklerden biri olmuştur. Hasan Akkuş Hoca’dan kıraat dersi alan bir hocadan Kıraat dersi almıştır. Ayrıca sarf- nahiv, fıkıh, hadis, tasavvuf gibi temel İslam ilimlerini tahsil etmiştir. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ndeki eğitiminin ardından Bağdat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde ihtisas yapmıştır. Kayseri Müftülüğü ‘ne atanarak görev almaya başlamıştır. ,

2005 yılında ise Diyanet işleri Başkanlığı’na atanmıştır ve 2 yıl boyunca bu görevi büyük bir dikkat ve istekle yerine getirmiştir. 2007 yılında ise bu görevinden emekli olmuştur. Necmettin Nursaçan, gerek devlet memurluğu döneminde gerekse de sonrasında İslam dini hakkında birçok makale ve tercüme metinler yayınlamıştır. Eserleri binlerce insan tarafından okunmuştur.

NECMETTİN NURSAÇAN’IN GÖREVLERİ

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarından biri olan Necmettin Nursaçan’ın ömrünün 50 yılı, din hizmetlerinde aktif rol üstlenerek geçmiştir. Fahri vaiz ve imam hatiptir. Necmettin Nursaçan’ın çalıştığı diğer görevler ise Kuran kursu müdürü, merkez vaizi ve il müftüsüdür. Diyanet İşleri’ndeki göreviyle birlikte her kademede görev yapmış, başarılarla adından söz ettirmiştir.

Birçok farklı görevde yer almasına rağmen Nursaçan’ı Türkiye kamuoyuna tanıtan asıl özelliği ise onun vaaz ve irşat hizmetleri hakkındaki yetkinliğidir. Öte yandan Necmettin Nursaçan, sadece din hizmetleri ile sınırlı kalmamış, sosyal hayat ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere birçok farklı aktivitenin içerisinde yer almıştır.

Necmettin Nursaçan, yerel ve ulusal birçok televizyon kanalında yayınlanan din eğitimi programlarına katılarak halka din konusunda çeşitli bilgiler vermiş ve toplumun her kesiminden insana ulaşmıştır.

Necmettin Nursaçan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çıkardığı aylık derginin Ekim 2018 Din Hizmetine Adanmış Ömürler isimli dosyasına röportaj vermiş, İslami ilimler ve din eğitimi noktasında birbirinden değerli görüşler sunmuştur.

NECMETTİN NURSAÇAN KORONAVİRÜSE Mİ YAKALANDI?

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, koronavirüse yakalanması nedeniyle bugün hastahaneye kaldırıldı. Covid-19 sürüntü testinin pozitif çıkması nedeniyle Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Nursaçan’ın sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Yapılacak detaylı tetkiklerin ardından Necmettin Nursaçan’ın tedavisine başlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.