Mersin’de askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı! Şehit ve yaralılar var
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Mersin’de askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı! Şehit ve yaralılar var

Mersin’de askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı! Şehit ve yaralılar var

ABONE OL
27 Temmuz 2020 12:00
Mersin’de askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı! Şehit ve yaralılar var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan bilgiye göre, KKTC’ye sevk edilen askerleri Mersin’e götürmek için yola çıkan özel bir firmaya ait otobüs, Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kazada, otobüs şoför yaşamını yitirirken 5 asker şehit oldu, 10’u ağır 27 kişi yaralandı.

‘MUHTEMELEN FREN BOŞALMASI GİBİ GÖRÜNÜYOR’

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaralıları tedavi gördükleri Mut Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Su, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın 07.30 civarında meydana geldiğini belirterek, “Asker taşıyan sivil bir otobüs. Muhtemelen fren boşalması gibi görünüyor ama tahkikat devam ediyor.” dedi.

Kazada bir şoförün yaşamını yitirdiğini, 5 askerin şehit olduğunu dile getiren Su, “Diğer yaralılarımız ayakta tedavi ediliyor. Acil durumları yok. 10 yaralının durumları ağır, tedavileri devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR BÖLGEYE GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kazanın ardından beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gidiyor.

KAZA ANINI ANLATTI

Kazayı gören Burak Ata (18), o anları anlattı. Ailesiyle birlikte otomobille yayladan dönerken askerlerin sevk edildiği otobüsleri gördüklerini kaydeden Ata, “Biz 2 otobüsü solladık. Kaza yapan otobüs sol şeritten düz gelirken, bir anda yoldan çıkıp devrildi. İçeriden bağırış sesleri geldi. Camı kırıp, çıkanlar oldu. Babamlar ambulansı aradı. Otobüsün freni nerede boşaldı bilmiyorum. Direkt sol şeride geçip, viraja çarpınca devrildi” dedi.

fedab6f90107297b392edb0f98cd1c55

Kaynak: DHA-İHA-AA

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.