Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan yeni swap anlaşmaları sinyali: 4 ülkeyle görüşüyoruz
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan yeni swap anlaşmaları sinyali: 4 ülkeyle görüşüyoruz

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan yeni swap anlaşmaları sinyali: 4 ülkeyle görüşüyoruz

ABONE OL
23 Haziran 2021 00:34
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan yeni swap anlaşmaları sinyali: 4 ülkeyle görüşüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TBB’yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın ev sahipliğinde yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

SEKTÖRDEKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Görüşmede küresel ve yurt içi Ekonomi, Son Dakika Ekonomi Haberleri, Ekonomi Son Dakika’>ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler değerlendirildi. Yılın ikinci yarısına ilişkin beklentiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantının verimli ve yararlı geçtiği vurgulandı.

TÜRK LİRASI’NIN DEĞERİNİN KORUNMASI İÇİN GEREKEN ADIMLAR ATILACAK

Kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; toplantıdan birçok kritik başlıklar çıktı. Toplantıda, Türk lirasının değerinin korunması için gereken politika adımları atılacağını belirten Kavcıoğlu, önümüzdeki dönemde bankalarla iş birliği içinde çalışılacağını ifade etti.

İKİ ÜLKEYLE ÇOK İYİ NOKTAYA GELİNDİ

Yeni swap anlaşmaları için 4 ülkenin merkez bankasıyla görüştüklerini söyleyen Kavcıoğlu, iki ülkeyle de çok iyi noktaya gelindiği açıkladı. Rezervlerin güçlendirilmesi hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını aktaran Kavcıoğlu, Türk Lirası’nın itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişikliklerin de yapabileceğini sözlerine ekledi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni swap anlaşmaları sinyali: 4 ülkeyle görüşüyoruz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.