Manisa’da 1670 kişiye istihdam sağlayacak 4 enerji santrali yarın açılıyor
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Manisa’da 1670 kişiye istihdam sağlayacak 4 enerji santrali yarın açılıyor

Manisa’da 1670 kişiye istihdam sağlayacak 4 enerji santrali yarın açılıyor

ABONE OL
15 Ocak 2021 18:42
Manisa’da 1670 kişiye istihdam sağlayacak 4 enerji santrali yarın açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın Soma, Salihli ve Alaşehir ilçelerinde, yarın 4 enerji santralinin resmi açılış törenleri gerçekleştirilecek. 1670 kişiye istihdam sağlanacak santrallerden, 1 milyon 750 bin hanenin de elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Beş ayrı noktadan yapılacak törenlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılması beklenirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Soma’dan eşlik edecek. Törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcıları da hazır bulunacak.

3 SANTRAL EŞ ZAMANLI OLARAK AÇILACAK

Soma’da açılacak Kolin Termik Santrali’nin kurulu gücünün 510 megavat olacağı, tesisin yaklaşık 1500 kişiyi istihdam edecek.

Salihli’de açılışı yapılacak jeotermal santraller Salihli JES-2 ve Salihli JES-3’ün, kurulu gücü 54,5 megavat olacak. 450 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması beklenen santrallerde, 70 kişi de istihdam edilecek.

Alaşehir’de açılması planlanan ve kurulu gücü 30 megavat olan ALA 2 Jeotermal Santrali ise toplamda 100 kişiye istihdam alanı sağlayacak.

“JEOTERMALDE KURULU GÜCÜMÜZ 1600 MEGAVATA ÇIKTI”

Program kapsamında Soma ve Kırkağaç ilçelerine doğal gaz arzının sağlanması dolayısıyla resmi bir açılış daha düzenlenecek. Açılışı yapılacak santrallere Sanko Holding ve Maspo Enerji firmalarının yatırım yaptığını söyleyen Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Ufuk Şentürk, santrallerle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Artık entegre tesis olma yolunda hareket ediyorlar. Önümüzdeki dönemde sadece elektrik üretimiyle kalmayacak jeotermal yatırımcılar aynı zamanda seralara su tedariki ve şehri ısıtmasında özverili çalışmalarına devam edecekler. Ülkemiz, yenilenebilir enerji konusunda önemli mesafe aldı. Devlet de bu konuya büyük önem veriyor, özel sektör de bu yatırımlarla istihdama ve ekonomiye katkı sunuyor. Jeotermalde kurulu gücümüz 1600 megavata çıktı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu rakamın çok üzerinde bir noktaya gelmiş olacağız.”

Manisa'da 1670 kişiye istihdam sağlayacak 4 enerji santrali yarın açılıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.