Karadeniz’de sular bir türlü durulmuyor! Rusya İngiltere’ye nota verdi
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Karadeniz’de sular bir türlü durulmuyor! Rusya İngiltere’ye nota verdi

Karadeniz’de sular bir türlü durulmuyor! Rusya İngiltere’ye nota verdi

ABONE OL
25 Haziran 2021 00:37
Karadeniz’de sular bir türlü durulmuyor! Rusya İngiltere’ye nota verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve İngiltere arasında dün Karadeniz’de sıcak saatler yaşandı. Rusya, Karadeniz sularında bulunan İngiltere Kraliyet Donanması’na ait HMS Defender isimli savaş gemisine uyarı ateşinde bulundu. Bugün, uyarı ateşi hakkında açıklamalarda bulunan İngiltere Başkanı Boris Johnson, geminin tamamıyla İngiltere’nin değerlerini savunduğunu ve kendilerinin uluslararası yolu kullanarak, doğru yaptığını ifade etti. İngiltere cephesinden bu açıklamalar gelirken, Rusya ise polemiğe nota ile karşılık verdi.

BÜYÜKELÇİYİ BAKANLIĞA ÇAĞIRDILAR

Dün yaşanan olayın ardından her iki ülkeden de peş peşe açıklamalar yapılmasının ardından İngiltere’nin Moskova Büyükelçisi Deborah Bronnert, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmıştı. Bronner ile yapılan görüşmenin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere’ye protesto notası verildiğini duyurdu.

“SONUÇLARINDAN İNGİLİZ TARAFI SORUMLUDUR”

Bakanlık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İngiliz Donanmasına ait geminin Rusya karasuların ağır ihlali, Rusya tarafından tehlikeli ve kışkırtıcı eylem olarak görülerek güçlü bir protestoda bulunuldu. Bu tür provokasyonların tekrarlanması durumunda oluşacak olası sonuçlardan, İngiliz tarafı sorumlu olacaktır” ifadelerine yer verildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Karadeniz’de Kırım’a yaklaşan İngiliz donanmasına ait savaş gemisi HMS Defender’a uyarı atışı yapıldığını açıklamıştı. İngiltere ise, Rusya’nın uyarı atışı yaptığına dair açıklamaları reddetmiş, HMS Defender’ın uluslararası hukuka uygun olarak Ukrayna kara sularından zararsız bir şekilde geçiş yaptığını belirtmişti.

Karadeniz'de sular bir türlü durulmuyor! Rusya İngiltere'ye nota verdi



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.