İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı: Saatte 80 kilometre hıza ulaşacak
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı: Saatte 80 kilometre hıza ulaşacak

İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı: Saatte 80 kilometre hıza ulaşacak

ABONE OL
15 Şubat 2021 19:58
İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı: Saatte 80 kilometre hıza ulaşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’daki şiddetli kar yağışının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden şiddetli fırtına uyarısı geldi. 7 kent için de yoğun kar yağışı geleceğini açıklayan Meteoroloji, yurt genelinde de sıcaklıkların 8 ila 15 derece azalacağı uyarısında bulundu.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı uyarı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

FIRTINA, ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Gece saatlerinde başlayacak olan fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Öte yandan Marmara Denizi’nde etkili olan kar yağışı ve fırtına dolayısı ile birçok deniz seferi iptal edilmişti.

METEOROLOJİ’DEN 7 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji; Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan uyarıda, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yer alan Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas’ta bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun (15-30 santimetre) kar yağışının etkili olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÖĞLE SAATİNE KADAR ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Kar yağışı, 17 Şubat 2021 Çarşamba günü öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun olarak etkili olacak.

Yoğun kar yağışı ile etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

YURT GENELİNDE SICAKLIKLAR 8 İLA 15 DERECE AZALACAK

Meteoroloji’den yapılan açıklamasına göre, soğuk havanın ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar 8 ila 15 derece azalacak.

Hava sıcaklıklarının; Salı (16.02.2021) günü güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji açıklamasında “Söz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Karın ardından soğuk hava dalgası! İstanbul fırtınadan uçacak, 7 kent beyaza gömülecek
Karın ardından soğuk hava dalgası! İstanbul fırtınadan uçacak, 7 kent beyaza gömülecek

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.