İnce tehdidi İYİ Parti’yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İnce tehdidi İYİ Parti’yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı

İnce tehdidi İYİ Parti’yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı

ABONE OL
9 Şubat 2021 19:46
İnce tehdidi İYİ Parti’yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Olağan Kongresi’nden sonra partide başlayan küskünler hareketi İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın ihracı, Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un istifasıyla sonuçlandı. CHP’de 3 milletvekilinin istifa etmesinin ardından İYİ Parti’de küskün milletvekillerinin de istifa edebileceği iddialar arasında yer aldı.

AKŞENER TOPARLANMA HAREKETİ BAŞLATTI

CHP ve İYİ Parti’de muhalif vekillerin, dün CHP’den istifasını açıklayan Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacağı iddiaları üzerine, Genel Başkan Meral Akşener harekete geçti. Akşener’in, parti içinde ‘toparlanma hareketi’ başlattığı belirtildi. Ümit Özdağ mahkeme kararıyla geri dönerken, Özdağ ile birlikte hareket eden vekillerin de partiye yeniden kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

MUHALİF İSİM AYTUN ÇIRAY’A KRİTİK GÖREV

Akşener ilk adımı İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a genel merkezin en prestijli makamlarından ‘siyasi başdanışmanlık’ görevini vererek attı. Akşener, uzun süre bu milletvekillerinin görüşme taleplerini geri çevirirken, onları ve taleplerini görmezden gelmişti. Ancak, yeni kurulan partiler özellikle CHP’den istifasını açıklayarak yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran Muharrem İnce, İYİ Parti’nin paniklemesine ve yeni stratejiler belirlemesine neden oldu.

VEKİLLER İLE BİR ARAYA GELECEK

Akşener, yeni parti kurma çalışmaları karşısında, olası bir dağılmanın önüne geçmek için adım attı. Akşener’in kurultay sürecinden bu yana rahatsız olan diğer milletvekillerini de görüşmeye davet ettiği ve bu görüşmelerin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.

ÖZDAĞ’IN İHRACI RAFA KALDIRILDI

Partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın mahkeme kararıyla geri dönmesinin ardından, yeni bir karar için bekleneceği belirtildi. Özdağ için yeni bir ihraç kararı rafa kaldırılırken, Özdağ’ın bu süre içeresinde izlenilmesi, partiye zarar verecek bir adım atmadığı sürece partide kalmasından yana karar alınacağı ifade edildi.

KONCUK’UN İNCE’NİN PARTİSİNE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan, Ümit Özdağ’ın yanında yer alan ve İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un önümüzdeki günlerde Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceği öne sürüldü.

İnce tehdidi İYİ Parti'yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.