Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakanlık açıkladı!
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakanlık açıkladı!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakanlık açıkladı!

ABONE OL
23 Ekim 2020 02:29
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakanlık açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini hissettirmeye ve vaka sayılarında artışa neden olurken bir yandan da sokağa çıkma yasağı konusu yeniden gündeme geldi. Özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşların aramaları hızlanmaya başladı. Son olarak çıkan haberler ve yasakların geri gelebileceği konusunda ortaya atılan iddialar nedeniyle yeniden bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu soruluyor. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığından önemli bir açıklama geldi. Peki, sokağa çıkma yasağı var mı bu hafta sonu? İşte detaylar ve tüm merak edilenler…

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili olarak yasakların gelebileceği yönünde ortaya atılan iddialar ve çıkan haberlerin ardından vatandaşlar arasında yasakların geri geleceği endişesi artmaya başladı. Bu konuyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak adına İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı resmi Twitter hesabından önemli bir açıklama yaptı.

İsmail Çataklı, 21 Ekim 2020 tarihinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır.” ifadesini kullandı. Aynı zamanda Çataklı açıklamasında, daha önce de belirttikleri gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itiraf edilmemesi gerektiğini vurguladı. Şimdi, sokağa çıkma yasağı olacak mı konusunda resmi kaynaklardan yapılacak olan açıklamalar bekleniyor.

Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır.

Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir.

— İsmail ÇATAKLI (@ismailcatakli) October 21, 2020

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise salgının gidişatıyla ilgili resmi Twitter hesabından İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman, Aydın toplantılarında salgın ile mücadelede gelinen noktayı değerlendirdiklerini ve İstanbul başta olmak üzere bu 7 ile ve ülke genelinde vaka artışının görüldüğünü açıkladı. Maskenin öneminin arttığına vurgu yapan Bakan Koca, kurallara uyulması yönünde uyarıda bulundu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.