Fatih Eldemir Sorularımızı Yanıtladı

Fatih Eldemir Sorularımızı Yanıtladı

ABONE OL
11 Ekim 2021 15:43
Fatih Eldemir Sorularımızı Yanıtladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetim kurulu Başkanı Fatih Eldemir Sorularımızı Yanıtladı

– Öncelikle firmanızın kuruluş ve bugünlere geliş süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 1961 yılında Samsun da küçük bir atölyede kara lastik imalatıyla başlayıp bugün 25.000 metrekare arsa üzerinde 15.000 metrekaresi kapalı alanda müşterilerine hizmet veriyor. Dededen toruna üç kuşağın bugünlere taşıdığı Emek Lastik 60 yıllık birikim, tecrübe ve kalite anlayışıyla her geçen gün gücüne güç katarken, sektörün önde gelen imalatçıları arasında da yerini çoktan aldı. 2016 yılında turizm sektörüne yönelerek Samsun şehir merkezinde bulunan 4 yıldızlı My House Oteli bünyesine kattı.

– Firmanızın faaliyet gösterdiği alan hakkında bilgi verir misiniz? Üretim kapasitesi ve çalışan sayısıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Firmamız ayakkabı,terlik,çizme ve turizm alanında faaliyet göstermektedir.  Samsun osb,İstanbul ve Gaziantep deki imalathanelerinde 400 çalışanı ile yıllık 15 milyon ayakkabı,terlik ve pvc çizme üretim kapasitesi ve 500 ana bayisi aracılığıyla iç pazarın yanı sıra 25 den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

– İhracat ve ithalat faaliyetleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Emek lastik olarak 25’den fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Ortadoğu ve Avrupa başta olmak üzere Bulgaristan,Makedonya ,Arnavutluk,Gürcistan da müşteri portföyümüz bulunmaktadır. İlişkilerimizi güçlendirmek ve yeni müşterileriler kazanmak amacıyla Türkiye deki ayakkabı fuarlarına katılım sağlamaktayız ayrıca belirli zaman dilimlerin de yurt dışı iş ortaklarımızın ziyaretlerinde bulunarak ihtiyaçlara çözümler bulmaya çaba göstermekteyiz.

– Kendinize ait markalarınız var mı? Varsa bu konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Üretimine başladığınız iş güvenliği ayakkabılarıyla ilgili detaylı bilgi verir misiniz?

Bir çok kendi markamız mevcut. Lastik ve plastik ayakkabılarda Emek,Ermenek,Uğur,Çiftci,Meram,Kervan,Kurşun . Kauçuk çizmede Rota , Pvc çizmede Ulaş  , içi yünlü çocuk çizmemizde Fifty-5 ,keten ayakkabılarımızda Emek’s , plastik ayakkabılarımızda Yayla, Kar botlarımızda Emek ,deniz ayakkabılarımızda Sea World, poliüretan terliklerimizde EL-Di, Çocuk spor ve botlarımızda Meykers markalarımızı kullanıyoruz.  İş ayakkabımızın markası Emex 2018 de üretime başladık çelik burun ve çelik tabanlı çift dansite olarak İstanbul daki  fabrikamızda üretiyoruz.

– Satış pazarlama faaliyetlerinizi nasıl yürütüyorsunuz? Satış sonrası hizmet ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Firmamızda satış ve pazarlama alanında personeller mevcut. Düzenli olarak müşterilerimizi ziyaret edip yeni sipariş alıyoruz. Ürün ve hizmetleriniz ne kadar kaliteli olsa da iyi bir satış sonrası desteğine sahip değilseniz işiniz zorlaşıyor. Firmamız olarak hiçbir müşterimize müşteri gözüyle bakmıyoruz. Ürünlerimizi garantili olarak satıyoruz.

– Bayi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bayilerle ilgili çalışma prensiplerinizden bahseder misiniz? 

Bayi seçerken bölgesinde güvenilir firmaları seçiyoruz. 500 üzerinde yurt içi ve yurt dışında bayilerimiz mevcut. Dağıtımımızı bu bayiler üzerinden yapıyoruz. Biz bayilerimizi ortağımız olarak görüyoruz. Bayilerimiz genellikle toptancılar oluyorlar.

– Markalaşma çalışmalarını hakkında neler yapmaktasınız?

1961 senesinden beri ayakkkabı üretmekteyiz.Bu sektörde güvenilir bir markayız. Yeni yaptığımız ürünler için genellikle dergi ve internet reklamlarını kullanmaktayız.

– Sektörel olarak 2021 yılının ilk yarı değerlendirmesini ve önümüzdeki 2022 yılıyla ilgili beklentilerinizi bizimle paylaşır mısınız?

2021 yılı herkes için sıkıntılı geçti. Hammaddelere dolar ve eurodan dolayı çok büyük zamlar geldi. Fakat artık önümüze bakmalıyız 2022 hazırlanmalıyız. 2022 da yeni ülkelere açılıp ihracat alanımızı genişletmek istiyoruz.

– Genel olarak (Türkiye ekonomisi ve sektör değerlendirmesi) eklemek istedikleriniz ve düşünceleriniz nelerdir?

Şuan bütün sektörler zor bir süreçten geçiyor.Doğru mantıklı yatırım yapanın ayakta kalacağı bir zamana geldik. Biz Ar-Ge ye çok yatırım yaptık ürün çeşidimizi çok arttırdık.2022 da bunun faydasını göreceğiz. Dış pazarlara önem vermek gerekiyor. Türkiye ekonomisine gelince şuan iyi bir durumda değil, fakat 2022 da toparlanmasını bekliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.