Diş Teli Fiyatları ve Tedavi Aşamaları

Diş Teli Fiyatları ve Tedavi Aşamaları

ABONE OL
18 Ocak 2021 09:28
Diş Teli Fiyatları ve Tedavi Aşamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diş teli fiyatları bir çok duruma göre değişiklik gösterir. Bunlar diş telinin malzemesinin kalitesi ve bireyin ihtiyaçlarıdır. Bunun yanında diş teli çeşidi de diş teli fiyatları değişiminde etkili olmaktadır.

Diş Teli Nedir?

Bireyler pek çok sebebe bağlı olarak diş teli taktırmak isterler. Bunun nedeni güzel dişlere sahip olmak ve yaşları ilerlemeden dişlerinde düzeltmenin sağlanması isteğidir. Belli bir yaştan sonra diş teli tedavisine başvurulsa bile dişlerde düzelme olmamaktadır. Bu nedenle çok geç olmadan diş teli tedavisine başvurulması gerekmektedir.

Güncel Diş Teli Fiyatları

Dişlerde meydana gelen yamukluk, çarpıklık ve eksilmeden kaynaklı olarak bu problemlerin çözümünde bireyler hastanelere başvuru yapmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi diş teli fiyatları hakkında bilgi almak istemektedir. Güncel diş teli fiyatı ortalama olarak 3000 TL ile 7000 TL arasında değişmektedir. Fakat, fiyatlar tam olarak yapılan muayeneden sonra net bir hal alacaktır.

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Diş tellerinin modeli, diş telinde kullanılacak malzemenin kalitesi ve bireyin ağzının yapısı diş tellerinin fiyatlarını bireye göre belirleyen ana faktörlerdir.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli takılırken uzman doktor 3 boyutlu modeller ile değerlendirme yapar. Daha sonra potansiyel diş çekimi gerekiyor ise bu yönteme başvurabilir. Daha sonra cerrahi değerlendirme sonrasında ise fotoğraf arşivleme ile detaylı analiz çıkarılır. Bireysel istekler ve talepler doğrultusunda diş teli çeşitleri de göz önünde bulundurularak uygun bir tedavi yöntemi belirlenir ve daha sonra doktorunuz size özel bir plan hazırlayarak tedaviye başlar.

Diş teli tedavi aşamaları:

  • İlk olarak braketler yapıştırılır
  • İkinci aşamada ortodontik bantlar yapıştırılır
  • Üçüncü aşamada diş teli hazırlanır
  • Son aşamada ise diş teli lastikleri takılır.

Diş Teli Tedavi Süresi

Diş teli tedavi süresi bireylere göre değişiklik göstermektedir. Tedavi süresi duruma bağlı olarak 8 ay ile 30 aya kadar değişiklik gösterebilmektedir. Fakat bir hastanın diş teli takma süre zarfı ortalama olarak 18 ay ile 24 ay arasında sürmektedir.

Diş Teli Çeşitleri

Porselen diş telleri metal diş teline pek sıcak bakmayan bireylere çözüm sunulabilmektedir. Porselen diş telleri metal diş tellerine göre daha estetik olarak göze çarpmaktadır. Seramik ve metal diş telleri gibi çeşitlerde bulunmaktadır. Metal diş telleri genel olarak estetik açısından görüntüde kendini çok fazla belli etse de sağlamlık ve tedavi hızı açısından daha çok tercih edilmektedir.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları 2021 yılı güncel fiyatı; seçtiğiniz yönteme göre belirlenir. Diş beyazlatma fiyatları, lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır. Fiyat lazer ile ofis tipi diş beyazlatma yönteminde 900 TL ile 2000 TL aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde ise fiyat 600 TL ile 900 TL aralığındadır.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları 2021 yılı fiyatı bir diş implantı için kullanılacak implant markasına bağlı olarak 3000 TL ile 7500 TL arasında değişmektedir. İmplant fiyatları Türkiye’de üretilen marka implantlarda daha uygun iken, ithal markalarda implant fiyatları daha pahalıdır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.