Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rus aşısı ve Rusya’dan uçuşlarla ilgili takvim belirlendiğini açıkladı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rus aşısı ve Rusya’dan uçuşlarla ilgili takvim belirlendiğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rus aşısı ve Rusya’dan uçuşlarla ilgili takvim belirlendiğini açıkladı

ABONE OL
17 Mayıs 2021 23:31
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rus aşısı ve Rusya’dan uçuşlarla ilgili takvim belirlendiğini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de koronavirüs hasta sayısının artmasının ardından 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararı alınmıştı. Bugün itibariyle tam kapanma sona ererken, Türkiye’nin aşılama programına dahil edeceği Sputnik V aşılarının ne zaman ülkeye giriş yapacağı da merak edilmeye başlandı.

AŞI VE UÇUŞ TAKVİMİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile geldiği Rusya’nın başkenti Moskova’da, muhataplarıyla yaptığı görüşme sonrasında Vnukovo Havaalanı’nda açıklamalarda bulundu.

“BÖLGESEL KONULARI ETRAFLI ŞEKİLDE ELE ALDIK”

Türkiye’nin, Rusya ile çok kapsamlı bir ilişki ağı bulunduğunu hatırlatan Kalın, yaptıkları görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları etraflı şekilde ele aldıklarını kaydetti.

“SÜRECİN HIZLANDIRILMASI KONUSUNDA MÜTABIK SAĞLADIK”

Rus yetkililerin, Türkiye’deki kapanma, şimdiki kademeli açılma ile ilgili süreci ve vaka sayılarını yakından takip ettiğini aktaran Kalın, “Alınan tedbirler netice veriyor. En yakın sürede hem Rus aşısının Türkiye’ye gelmesiyle ilgili hem de turizm sezonunun, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konularında mutabakat sağladık. Önümüzde, yakın vadede bir takvim var. Atılacak adımları, birlikte yakın bir şekilde takip edeceğiz.” diye konuştu.

“SAYIN BAKAN KAPSAMLI BİR SUNUM YAPTI”

Bu kapsamda ticari ilişkilerden turizme, enerji iş birliğinden Karabağ, Libya ve Suriye’ye kadar çok geniş perspektifte görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Kalın, “Bu ikili ilişkilerin seviyesine yakışır bir şekilde, özellikle bugün aşı ve turizm ile ilgili konularda, Sayın Bakanımız çok doyurucu ve kapsamlı bir sunum yaptı. Rus mevkidaşları da bunun notunu aldı.” ifadesini kullandı.

“FİLİSTİN KONUSUNDA ORTAK ADIM ATILMASI KONUSUNDA GÖRÜŞ BİLDİRDİK”

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını da gündeme getirdiklerini vurgulayan Kalın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bölgenin jeopolitik gelişmeleriyle ilgili önemli hadiseler yaşanıyor, yaşanmaya devam edecek. Filistin konusunu özellikle gündeme getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Putin ile yaptığı görüşmede dile getirdiği gibi, Türkiye’nin ve Rusya’nın özellikle bu konuda birlikte hareket etmesi ve bu yaşanan katliama son verilmesi ile ilgili ortak adım atılması konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Bölgesel barış ve huzurun sağlanması noktasında Rusya Federasyonu ile yakın iş birliğimizi devam ettireceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Sputnik aşısı ve Rusya'dan uçuşlarla ilgili açıklama: Süreci hızlandıracağız



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.