Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

ABONE OL
5 Kasım 2020 14:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’deki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, “Bir ay içinde deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden de hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında AK Parti teşkilatlarına yönelik de uyarılarda bulunarak, “Bulunduğu yerde insanları küçümseyen bir AK Partili yönetici varsa bulunduğu yeri haksız yere işgal ediyordur. AK Parti’nin hiçbir il, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili, hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, milletten kopuk yaşayamaz” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘5. günde hala enkaz kaldırılmadı’ ifadelerine de sert tepki gösteren Erdoğan, “Bir yarışın içine girilmiş olsaydı, 5. gün çıkarılan yavru nasıl çıkarılacaktır. Bir işi bilirsin konuşursun ama bilmediğinde neden konuşursun. Sus da adam sansınlar.” dedi

Öte yandan Erdoğan, teşkilatlardan AK Parti il kongrelerinde yüzde 30 kadın ve genç kotası uygulanmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

İzmir’deki depremde 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılardan 36 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, tedavisi süren kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Bir ay içinde deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden de hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız.

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: SUS DA ADAM SANSINLAR

Yaşanan her deprem bir derstir ama ana muhalefetin başındaki zat ‘5. günde hala enkaz kaldırılmadı’ diyor. Bir yarışın içine girilmiş olsaydı, 5. gün çıkarılan yavru nasıl çıkarılacaktır. Bir işi bilirsin konuşursun ama bilmediğinde neden konuşursun. Sus da adam sansınlar. İzmir milletvekilisin günübirlik gidip dönüyorsun. Senin orada başından sonuna kadar kalman lazım. O ilin milletvekilisin.

erdogan

Ülkemizde milat hiç şüphesiz 1999 depremi olarak, en yakın olarak söylüyorum. Büyük Marmara depreminin ardından başnalılan mevzuat düzenlemelerini hükümetlerimiz döneminde genişleterek sürdürdük. Her depremde en ön safta yer alan AFAD’ı biz kurduk. İstedik ki bütün bu STK’larımızı bir araya getirelim. Etki alanlarında bir zafiyet oluşmasın diye. Belediyelere ve TOKİ’ye önemli yetkiler verdik. İzmir’le ilgili bir adım daha attık. Stoklarımızda 1000 konteyner vardı. Biz o 1000 konteynerimizi de İzmir’de kullanıyoruz. Vatandaşlarımızı orada iskan edeceğiz. Bu arada inşaatlarımız başlıyor. Biz gelene kadar 43 bin konut yapan TOKİ’nin, 975 bin konut ülkemizde bu alanda çok büyük bir devrimdir.

Depremin olduğu bölge sulak bir bölge. Biz orada Tarım, Orman ve Hayvacılık’a ait bir bölgeyi rezerv alan olarak, yapılacak olan konutlara tahsis ettik. Konutları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız o alanda inşaata başlayacak. Bütün oradaki zeminle ilgili etütler yapıldı. Adımlarımız buna göre atılıyor. Genişleme noktasında daha farklı rezerv alanlarını da oluşturma gayreti içindeyiz. 1.5 milyon konutu önümüzdeki 5 sene içinde inşa etmeyi planlıyoruz. Bu yıl 100 bin konutun inşasına başlamıştık. Önümüzdeki yıl 100 bin konut inşasına daha başlıyoruz.

AK PARTİ YÖNETİCİLERİNE UYARI

Bulunduğu yerde insanları küçümseyen bir AK Partili yönetici varsa bulunduğu yeri haksız yere işgal ediyordur. AK Parti’nin hiçbir temsilcisi milletten kopuk yaşayamaz. Bizim için üye sayısı sadece bir skor değildir. Seçimlerde aldığımız oy da sadece bir orandan ibaret değildir. Her oyu büyük ve güçlü Türkiye inşasında bir tuğla olarak kabul ediyoruz.

“ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

AK Parti’nin güçlenmesi demek milletimizin güçlenmesi demek, AK Parti’nin başarılı olması demek tüm dostlarımızın umutlarının artması demektir. Bundan 19 yıl önce ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek çıktığımız yolda bugün işte bu noktadayız. Bugün de 19 yıl önce söylediklerimizi tekrarlıyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sırtını millet dışında herhangi bir güce, odağa dayayanlar siyaset sahnesinden yok olup gittiği halde AK Parti’nin iktidarda kalmasının sebebi işte budur.

“HATAY’IN İLÇELERİNDE TERÖRİSTLER AĞAÇLARIMIZI YAKTILAR”

Teröristler boş durmuyor. İnsanları öldürmekle başarılı olamıyoruz, her canlı gibi sessiz, masum ağaçlarımızı yakmaya başladılar. Bir insan gibi ağaçlar da bizim için bir canlıdır. Aynı şekilde değerlidir. Onun için ecdadımız Fatih ne diyor; Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum. Bu teröristler benzini dökerek İskenderun’da, Hatay’ın ilçelerinde ağaçlarımızı, ormanlarımızı yaktılar. Buralarda ciddi mücadeleler yapıldı, hala da devam ediyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.