Clariant, ilham veren BeautyForward® Edition 4 formülasyonlarını tanıttı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Clariant, ilham veren BeautyForward® Edition 4 formülasyonlarını tanıttı

Clariant, ilham veren BeautyForward® Edition 4 formülasyonlarını tanıttı

ABONE OL
5 Haziran 2020 16:38
Clariant, ilham veren BeautyForward® Edition 4 formülasyonlarını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Yeni trendlere uygun yenilikçi kimya formülasyonları
  • Üç temel trende yönelik yeni formülasyon fikirleri: Fantastik, Yaşlanmayı Kabullenen ve Aktif Güzellik Formülasyonları
  • Küp şeker biçiminde temizleme ürünleri, cep boy saç çubukları ve daha fazlası

Dijital dünyanın içinde yaşayan Y kuşağını cezbedecek eğlenceli dokular, aktif yaşam tarzlarına uygun yeni formatlar ve 55 yaş üstü kişiler için cilt parlaklığını arttıran besleyici ürünler… Clariant, trend öngörülerine dayalı ilham verici formülasyon yelpazesi BeautyForward Edition 4’ü piyasaya sürüyor. Bu formülasyon yelpazesi ile Clariant, belirli tüketici gruplarının isteklerini yerine getiriyor ve bu yolda rakiplerinin önüne geçmek isteyen güzellik ürünü geliştiricilerine yol gösteriyor.

Clariant Endüstriyel ve Tüketici Özel Ürünleri İş Birimi Global Pazarlama Direktörü ve Tüketici Bakım Bölümü Global Pazarlama Başkanı Fabia Caravieri konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu yıl gazeteciler, influencer’lar, formül üreticileri ve pazarlama uzmanları ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, çok spesifik hedef kitlelerine hitap eden küresel trendleri tespit ettik. Bu trendler insanların talep ettikleri özel deneyimleri onlara sunmanın yanı sıra ciltleri ve saçları için doğru bakım sonuçlarını ortaya çıkartıyor. Trendler ayrıca, heyecan verici formülasyonlara ilişkin ihtiyaçları da tespit etmemize yardımcı oluyor.”

Güzellik alanında gazetecilik ve marka danışmanlığı yapan Sophie Qureshi de, formülasyon fikirlerini belirleyip, beş küresel trendi eşleştiren BeautyForward Edition 4 ekibinin bir parçası oldu. İlk ürün yelpazesi Fantastik, Yaşlanmayı Kabullenen ve Aktif Güzellik Formülasyonları olmak üzere üç temel alana odaklanıyor.

Sophie konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni ortaya çıkan gruplara yönelik öngörüler, değişen algılar ve yaşam tarzları kozmetik ürün geliştiricilerinin yarattıkları ürünlerde daha proaktif ve yaratıcı olmalarını sağlıyor. BeautyForward Edition 4 tüketicilerin duyusal deneyimlere, yaşlanmaya olumlu yaklaşan nesillerin ihtiyaçlarına yanıt veren sade güzellik ürünlerine ve aktif yaşam tarzı sürmek isteyenlere yönelik çözümlere odaklanıyor.”

Fantastik Formülasyonlar: Her zaman yanımızda olan teknoloji sayesinde, duyular donuk bir hal alıyor. Bu nedenle tüketiciler daha dinamik duyusal deneyimleri tercih ediyor.

Y kuşağına mensup bireyler trende öncülük ederken, seyahat gibi deneyimlere dair kişisel harcamalar fiziksel mallara yönelik harcamalardan dört kat daha hızlı artış gösteriyor[1].

Kişisel Bakım alanında, jöleler, macunlar ve küp şeker biçimindeki peeling ürünleri gibi yeni dokular, dikkat çekici ve dinamik deneyimler yaşamak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Aynı zamanda, bu hedef kitlenin “Instagram’a içerik yaratmaya” verdiği önem çeşitli formatlarda parlak renkli, metalik ve parıltılı formülasyonların patlamasına da yol açıyor.

Clariant, eğlenceli dokularla her şeye neşe katıyor. Insta-Ready Smoothing Primer Jelly, şeklini korumasını sağlayan bir hafıza formu ve makyaj uygulamasına ilişkin kolay tutunma etkisiyle kabarık jöle şeklinde bir primer olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, bu primerde uzun vadede cilt tonunun geliştirilmesi amacıyla nemlendirici ve kolajen arttırıcı aktif maddeler de bulunuyor.

Yaşlanmayı Kabullenen Formülasyonlar: İnsanların yaşam süresi arttıkça, yaşlanma artık olumsuz bir şeyden ziyade bir ayrıcalık olarak görülüyor. Bu sayede insanların bakış açıları “yaşlanmayı önleme” konseptinden yeniden doğuş, yenilenme ve doğal parlaklığa doğru kayıyor. Ayrıca, 50 ve 60’lı yaşlarındaki kadınlar güzellik harcamalarında giderek daha büyük bir paya sahip oluyor[2]. Bu sayede güzellik endüstrisi, en sonunda hak ettiği ilgiyi gerçek anlamda görmeyen bir demografik gruba önem vermeye başlıyor. Örneğin, beyaz saçları daha sağlıklı hale getirmeye veya hormonal değişikliklerin cilt ve saç üzerindeki etkilerini azaltmaya odaklı ürünler artık raflardaki yerini alıyor.

Clariant, ince telli saçlara yönelik yenilikçi ve olgunlaştırıcı madde Genadvance® içeren Illuminating Silver Hair Nectar sayesinde hacim ve parlaklığın arttırılması gibi olgun saçlara ilişkin çok spesifik ihtiyaçlara yanıt veriyor.

Aktif Güzellik Formülasyonları: Hareketli ve atletik yaşam kültürü, seyahat dostu olan az yer kaplayan ürünlerin piyasaya çıkmasına yol açıyor. Son birkaç yılda çubuk formatında piyasaya sürülen ürünlerde %65 artış görülüyor[3]. Sık duş alma nedeniyle kapanan gözenekler, nemini kaybeden saç ve cilt gibi aktif bir yaşam tarzı ile bağlantılı cilt ve saç sorunlarına yönelik uzun süre kullanılacak güzellik ürünleri de bu kategoriye giriyor.

Saç bakımı alanında Clariant, saçlara kolay dokunuşlar yapılmasını sağlayan, kuru saçlara çözümler sunan ve dağınıklığa yol açmayan, hızlı uygulama talebine yanıt veriyor. Fight the Frizz Hair Stick saçın kıvrılmasını ve istenmeyen şekillere girmesini anında engellerken, saça sağlıklı bir parlaklık kazandırıyor. Vegan, silikonsuz ve taşınabilir çubuk formatındaki ürün, doğal vazelin alternatifi Plantasens® VP 170 sayesinde egzersiz sonrasında veya hareket halindeyken hızlı rötuşlar açısından ideal bir ürün oluyor.

Mevcut trendler ve piyasada bulunan tüm formülasyonlara göz atmayı unutmayın. Clariant’ın BeautyForward Edition 4 formülasyonları sülfat, silikon, EO ve sentetik koku içermeyen, daha sürdürülebilir, çevreyle uyumlu cilt ve saç bakım çözümlerine destekliyor. BeautyForward Edition 4 ayrıca, doğal bileşenler ve Yenilenebilir Karbon Endeksi (RCI) yüksek formülasyonlar da içeriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.