Çeşme Gezilecek Yerler

Çeşme Gezilecek Yerler

ABONE OL
9 Ekim 2020 17:23
Çeşme Gezilecek Yerler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeşme İzmir’in en gözde ilçelerinden birisidir. Hem ülkemizden hem de dünyadan her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Hem sahip olduğu doğal güzellikleri ve mükemmel deniziyle, hem de eğlenceli yaşam alanları ile oldukça sık tercih edilmektedir.

Sizlerde Çeşme için bir tatil planı yapıyorsanız ve Çeşme gezilecek yerler hakkında fikir edinmek istiyorsanız, işte size bazı detaylar;

Alaçatı

Alaçatı Çeşme sınırlarında yer alan ve ünü Çeşme’yi bile geride bırakan en gözde gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Taş evlerin mesken tuttuğu Alaçatı sokakları masalsı bir görünüme sahiptir. Özellikle gece eğlence hayatı ve gündüz şık ve lüks yaşamın adresi olan Alaçatı mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisidir.

Çeşme Kalesi

Çeşme merkezde yer alan Çeşme Kalesi 1500’lü yıllardan bugünlere gelen bir sembol halindedir. Kapısında misafirleriniz Kaptan-ı Derya Hasan Paşa heykeli ile karşılayan kale hem panoramik manzarası hem de ihtişamlı yapısı ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Ilıca Plajı

Sadece Çeşme’nin değil İzmir’in en güzel plajı olarak ta bilinen Ilıca Plajı özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsiminde de aktif olan alanlardan birisidir. Ilıca plajında deniz suyu yeraltı kaynaklarıyla beslendiği için muhteşem bir su sıcaklığına ve bol mineralli şifalı bir etkiye sahiptir. 3 km uzunluğunda olan plaj aynı zamanda dalgalı denizi ile sörfçülerinde uğrak yeridir.

Dalyan

Tipik bir Ege yaşamı nasıl olur diye merak ediyorsanız Çeşme Dalyan’ı mutlaka görmelisiniz. Saha çok sakin bir ortam tercih edenlerin yerleşim yeri olan Dalyan’da iskeleden denize girebilme ve halk plajları ile ücretsiz deniz keyfi imkanı sunmaktadır.

Germiyan Köyü

İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta olan köy yerel ve doğal yaşamın en güzel örneklerindendir. Özellikle gastronomi meraklılarının ilgisini çekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.