Beslenmede En Önemli Ayrıntı Doktor Kontrolü

Beslenmede En Önemli Ayrıntı Doktor Kontrolü

ABONE OL
3 Kasım 2020 09:37
Beslenmede En Önemli Ayrıntı Doktor Kontrolü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bulunan önemli üniversitelerden biri olan Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu aynı zamanda da GAPS Uzmanı olan Diyetisyen Şeydanur Özpınar, daha sağlıklı bir hayatın ve daha güçlü bağışıklığın yolunun beslenmeden geçtiğini belirtmektedir.

Aynı zamanda Diyetisyen Şeydanur Özpınar paylaştığı bilgilerine de şunları eklemektedir. “ Renkli ve çeşitli beslenme üzerinde duran Şeydanır Özpınar, tek tip beslenme sonucunda insan vücuduna tep tip mineral ve vitamin alındığını bunun da bağışıklık için yeterli olmadığı üzerinde durmaktadır. Mümkün olduğu kadar renkli ve çeşitli besinlerin vücuda alınması bağışıklık için gerekli olan fizyolojik etmenleri de vücuda alınmış olduğu anlamına gelmektedir.” yorumlarında bulundu.

Günde en az 2 – 3 porsiyon taze meyve ve sebze tüketmenin önemi üzerinde duran diyetisyen, meyvelerin özellikle posaları ile tüketildiği zaman hem vitamini vücuda alabilir hem de kilo kontrolü sağlanabilir, yorumlarında da bulunmaktadır.

Daha Sağlıklı Yaşam ve Daha Güçlü Bağışıklı

İnsan vücudunun hastalıklara, mikroplara ve virüslere karşı en önemli silahı olan bağışıklık sistemi, düzgün aynı zamanda sağlıklı beslenme ile oluşabilmektedir. Bu sebeple de doğru ve sağlıklı beslenme hakkında engin bilgilerini bizler ile paylaşan GAPS Uzmanı ve Diyetisyen Şeydanur Özpınar, probiyotik tüketiminin de ne kadar önemli bir konu olduğu üzerinde durmaktadır.

İstanbul diyetisyen listesi içerisinde yerini alan Diyetisyen Şeydanur Özpınar, probiyotik tüketimi hakkında şu yorumlarda bulundu;

“Kefir veya yoğurt gibi probiyotik içeriği yüksek besinlere öğünlerde yer vermek çok önemlidir. Özellikle bu besin gruplarıyla birlikte prebiyotik özellik taşıyan besinler ( muz, üzüm, elma vb ) tüketmek bağışıklık üzerindeki olumlu etkisini arttıracaktır.

Sağlıklı Yaşam İçin Güçlü Bağışıklık

Güçlü bir bağışıklığın yolunun doğru ve düzgün beslenmeden geçtiğini dile getiren Diyetisyen Şeydanur Özpınar, “haftada iki defa balık tüketiminin ve bunu mevsiminde, taze bir şekilde ızgara ya da fırında pişirilerek tüketmenin bağışıklık üzerinde son derece önemli bir etki ettiğini” belirtmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.