Beşiktaş Kulübünün Diyetisteni Pınar Demirkaya, Aralıklı Oruç Hakkında Merak Edilenleri Anlattı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Beşiktaş Kulübünün Diyetisteni Pınar Demirkaya, Aralıklı Oruç Hakkında Merak Edilenleri Anlattı

Beşiktaş Kulübünün Diyetisteni Pınar Demirkaya, Aralıklı Oruç Hakkında Merak Edilenleri Anlattı

ABONE OL
29 Mart 2021 15:35
Beşiktaş Kulübünün Diyetisteni Pınar Demirkaya, Aralıklı Oruç Hakkında Merak Edilenleri Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beslenme Uzmanı, Diyetisyen Pınar Demirkaya, günümüzün en çok konuşulan beslenme modellerinden bir tanesi Intermittent Fasting’i anlattı. Peki, hakkında birçok söylentinin bulunduğu ve oldukça yüksek oranda dedikodusunun yapıldığı Intermittent Fasting; yani Aralıklı Oruç nedir?

Women’s Fitness dergisi için hazırladığı yazıda; Intermittent Fasting; ağırlık kaybı, metabolik sağlık ve ömrü uzatma amacı taşıdığını belirten Demirkaya, Aralıklı açlığın farklı yöntemlerini ve bu yöntemlerin etkilerinden bahsetti. Aralıklı Oruç türlerinden hangisinin daha etkili olduğunun, kişiden kişiye göre değişmekte olduğunu belirten Demirkaya; ‘’Intermittent Fasting sanıldığı üzere zayıflama diyeti değil bir yaşam tarzıdır. Otofajidir. Yani vücut tazelemesi için yapılır. 6 farklı yöntemi vardır.’’ Dedi. Yazısında 6 farklı yöntemi anlatmanın yanı sıra akıllardaki soruların da cevaplarını yanıtladı.

Pınar Demirkaya; ‘’Birçok hayvan ve insan çalışmaları aralıklı beslenmenin, insülin duyarlılığını ve glikoz toleransyonunu arttırdığını bulmuştur. Aralıklı beslenme, uzun ömürlü ames cüce farelerinde glukoz regülasyonu / insülin duyarlılığını geliştirmiştir. Aralıklı beslenmenin uygulandığı hayvan çalışmalarında birçok hormon seviyelerinde çeşitli değişiklikler gözlemlenmiştir.

Dolaşımdaki leptin ve insülin seviyeleri azalmış,  adiponektin seviyeleri artmıştır. ADF’nin sıçanlarda seks hormonları ve gonadal fonksiyon düzeylerini etkilediği bildirilmiştir. Erkek sıçanlarda testosteron seviyeleri atmış dişi farelerde ise değişiklik gözlemlenmemiştir. Ayrıca erkeklerin gonadlarındaki gen ifadesinde dişilere  göre belirgin değişiklikler olmuştur.’’ Diye belirttiği yazıya ve daha fazlasına Pınar Demirkaya’nın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.