Aykut Yavuz İle Fransızca Eğitimi

Aykut Yavuz İle Fransızca Eğitimi

ABONE OL
8 Aralık 2021 09:40
Aykut Yavuz İle Fransızca Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı bir yabancı dil öğrenme metodu ile son günlerde gündeme oturan, Fransa’da doğmuş ve eğitim görmüş, daha önceden Fransızca alanında öğretim görevlisi olarak çalışmış Aykut Yavuz ikinci lisans eğitimine Hukuk Fakültesinde devam ederken  “Aykut Yavuz Fransızca Dersleri” adı altında bir Youtube kanalı açmış.

Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen ve şu an Bursa’da Avukatlık stajını yapan Aykut YAVUZ,  Fransızca ile ilgili tecrübelerini ücretsiz olarak Aralık 2019’da açmış olduğu ” Aykut Yavuz Fransızca Dersleri ” Youtube kanalı  kısa zaman içinde yurt dışında ve Türkiye’de çok geniş bir kesimin dikkatini çekmiş. Kanalın özelliği ise temelden ( A1A2)  ileri seviyeye kadar konuların sade bir dille anlatılması ve orta seviyeye  ait ( B1B2) birçok konunun Youtube’da daha önce Türkçe açıklamalı olarak paylaşılmamış olması dikkatimizi çekti. Aykut Beyin anlattığı konular aynı zamanda Fransızca sınavlarına hazırlanan binlerce insana da faydası olmaktadır ve dersleri takip edenler çok iyi sonuçlar aldığını belirtmişler. Özellikle Türk öğrencilerin zorlandığı, anlayamadığı konuları yalın bir şekilde anlatarak her seviyenin anlayacağı bir şekilde, bir eğitim seti oluşturmaktadır.

Aykut Yavuz Fransızca Dersleri kanalında 100’lerce ders videosu mevcut, gramer konuları, kurgusu birbirinden farklı diyaloglar, günlük hayatda en sık kullanılan cümlelerden oluşan dersleri binlerce kişinin beğenisini çekti. Youtube kanalını açtıktan sonra İnstagram hesabını da açıp oradan faydalı bilgiler paylaşmaktadır. İnstagram hesabı:  aykutyavuzfransizca

Aykut Yavuz Yabancı Dil öğrenme yöntemlerinden bahsettiği tasarımı güzel ve kaliteli internet sayfasını açmış, bu haberde onu da duyurmak istedik : www.yavuzaykut.com

HÜZÜNLÜ BİR HİKAYEDEN FRANSIZCA DERSLERİNE

Aslında bu kanalın geçmişte yaşanan yürek burkan bir hikayeden sonra açıldığını da öğrenmiş olduk;

“Üniversite öğrencisiyken 11 yaşında bir kız öğrencim vardı, ona özel ders veriyordum, babası yoktu ve Fransızca öğrenmek istiyordu. Fransızcayı çok seven hayat dolu bir kızdı, kısa sürede abi kardeş gibi olduk….1 ay geçtikten sonra  annesi derslere devam edemeyeceğini ve yorgun olduğunu söyledi. Maddi durumları çok iyi olmadığını öğrenince son yaptığım dersten ücret almadım …Derslere ara verdik ve 3 hafta sonra annesi  benimle irtibata geçti, telefonda ağlıyordu, kızı kanserden vefat etmişti.  Minik kardeşim artık yoktu, derslerim de yarım kalmıştı.  Ben o gün öyle bir şey yapayım ki, ben bu dünyada olsam da olmasam da derslerim sürekli izlensin, yarım kalmasın ve maddi imkânı olmayan insanlar da bu bilgilerden faydalansın istedim.” diyerek konuya ilişkin duygularını bu sözlerle ifade etti.

Belki herkesin bildiği ama farkında olmadığı yöntemleri anlatıyor biz yine de herkesin okumasını tavsiye ediyoruz.  İnternet sayfasında ilginç bir yazı dikkatimizi çekti ve kendisinden izin aldıktan sonra burada paylaşıyoruz:

“Youtube kanalımı Youtube kanalımı açma amacım dil kursuna gidecek maddi veya zaman olarak imkanı olmayanlara bir çözüm sunmak. İmkanı olmayan ile olan arasındaki farkı kaldırmak. Herkesin, yaşı ne olursa olsun, nerede olursa olsun eğitime erişim hakkını sağlamak. Yarım kalmış veya kırılmış hayallere yeniden ışık vermek. İkamet ettiği yere yakın kurs olmayan insanlara bu imkanı sunmak. Fransızca derslerim artık size bir telefon/ bilgisayar tuşu kadar yakın … Vazgeçilmez ve ölümsüz değilim…sadece çorbada benim de tuzum olsun istedim…”

HUKUK ALANINDA BİR KARİYER

Aykut Bey, Hukuk Fakültesini bitirdiği için bundan sonra Avukatlık mesleğini icra edeceğini bildirdi. Kendisinin çok iyi bir Avukat olacağına inanıyor ve başarılar diliyoruz.

Fransızca öğrenmek isteyenlerin bu faydaları bilgilere rahat ulaşabilmesi için burada ilgili linkleri veriyoruz:

Youtube Kanalın adı ve linki:

Aykut Yavuz Fransızca Dersleri

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3JYej3asgx4D7iAf8QSWXQ

Web sayfası : www.yavuzaykut.com

Instagram Sayfası: aykutyavuzfransizca

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.