Ali Babacan hükümete 12 soru sordu ve not verdi: Sıfır

Ali Babacan hükümete 12 soru sordu ve not verdi: Sıfır

ABONE OL
18 Mart 2021 21:08
Ali Babacan hükümete 12 soru sordu ve not verdi: Sıfır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Havalimanı’nda horonla karşılanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sanayi esnafını ziyaret ettikten sonra partisinin Ortahisar 1. İlçe Kongresi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmasında hükümeti eleştiren Babacan, parlamenter sistem için diğer partilerle diyaloğa başladıklarını söyledi.

“EKONOMİ PİK YAPMADI, DİP YAPTI”

Sözcü’de yer alan habere göre, Türkiye’de DEVA öncesi ve DEVA sonrası siyasetin farklı olacağını belirten Ali Babacan, iktidarın milleti borçlandırdığını dile getirdi.

Hükümetin açıkladığı insan hakları paketini de eleştiren Babacan, “Avrupa’nın bin sene öncesi yaptıklarını yeni bir şeymiş gibi anlattılar. Sonra, Ekonomi, Son Dakika Ekonomi Haberleri, Ekonomi Son Dakika’>ekonomi reform paketi açıkladılar. Sayın Erdoğan ekonomi uçuyor pik yapıyor diyor, sürekli paket açıklayıp duruyor. Biz söyledik ekonomi pik yapmadı, dip yaptı görmüyor musunuz? Yüzü gülen esnaf yok. Maliyetler artmış ama vatandaşların satın alma gücü artmamış. Ama hükümet ekonomi pik yapmış diyor” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE SINAV YAPTI

Hükümetin sorunları doğru teşhis edemediğini ve bu nedenle çözüm bulamadığını belirten Babacan, AK Parti iktidarına 12 soruluk sınav yaptı. Ali Babacan, soruları tek tek okuyarak not verdi:

Soru 1: 190 kez değişiklik yapılan kamu ihale kanununu çıkış amacına uygun hale getirecek misiniz? Tüm ihaleleri açık, şeffaf fırsat eşitliğine dayanır hale getirecek misiniz yoksa yine 3-5 kişiyi zenginleştirmeyi ülkeyi kalkındırmak mı zannedeceksiniz?

Soru 2: Devlet kurumlarını Sayıştayların denetimine açacak mısınız?

Soru 3: Harcamalarda israftan vazgeçecek misiniz? Mali kuralı getirecek misiniz?

Soru 4: Kara delik haline gelen varlık fonunu kapatacak mısınız?

Soru 5: Kamu-özel işbirliği projeleri için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu ülkenin kaynakları bu projelere akmaya devam edecek mi?

Soru 6: Kanal İstanbul gibi rant projelerinden vazgeçecek misiniz?

Soru 7: Merkez Bankasını gerçekten bağımsız çalıştıracak mısınız yoksa canınız sıkıldıkça başkanı görevden almaya devam mı edeceksiniz?

Soru 8: Merkez Bankası bilançosundaki yedek akçeyi pervasızca harcamaktan vazgeçecek misiniz?

Soru 9: Döviz ve altın cinsinden iç borçlanmayı durduracak mısınız?

Soru 10: Kamu bankalarını kredi vermeye zorlamaya devam edecek misiniz?

Soru 11: TÜİK Kanunu değiştirecek misiniz? TÜİK’i bağımsız bir kurum haline getirecek misiniz yoksa rakamlarla oynamaya devam mı edeceksiniz?

Soru 12: Eş, dost ve partili kayırmacılığına son verecek misiniz? ” diye sorular sordu. Ardından da “Hiç bir sorunun cevapları yok. Böyle boş bir sınav kağıdına siz hangi notu verirsiniz? Sıfır sıfır. Dersini çalışmamışlar kopya bile çekemiyorlar” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN ÜSTÜNE TAŞ DÜŞTÜ ZATEN”

Recep Tayyip Erdoğan’ın “Damat kadar başınıza taş düşsün” lafını hatırlatan Babacan, “Bu memleketin başına gelmedik taş kalmadı. Esnafın başına taş düştü. Çiftçinin, işçinin, gençlerin başına zaten koca koca taşlar düştü. Bu taşlar ekonominin başını yardı kırdı zaten” diye konuştu.

Ali Babacan hükümete 12 soru sordu ve not verdi: Sıfır



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.