Tasarruf ailede başlar; çocuk ile büyür

Tasarruf ailede başlar; çocuk ile büyür

ABONE OL
3 Haziran 2020 17:31
Tasarruf ailede başlar; çocuk ile büyür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

BİREVİM’in, Covid-19 sürecinde, çalışanlarının gelişim ve motivasyonu için başlattığı ve sektöründe bir ilk olan “90 GÜNDE BİRLİKTE MÜMKÜN” projesi, değerli konuklarıyla gerçekleştirilen canlı yayınları devam ediyor. BİREVİM, her hafta farklı sektörlerden uzman konukları dijital canlı yayında ağırlıyor. Geçen haftanın konuğu, FODER Yönetim Kurulu Üyesi ve MANİBUX Kurucusu CananBayrak oldu. Etkinliğe yaklaşık 1200 kişi katıldı. BİREVİM ayrıca, Manibux uygulaması üzerinden çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı gönderme projesini hayata geçirdi.

3.5 yıl gibi kısa bir sürede tasarruf finans sektörüne ivme kazandırma başarısı gösteren “BİREVİM” yine bir ilke imza atıyor. “90 GÜNDE BİRLİKTE MÜMKÜN” adında, Covid-19 sürecinde çalışanların motivasyonunu artırmak amaçlı bir iletişim projesi ve dijital canlı yayın serisi başlatan firma, geçen hafta, FODER Yönetim Kurulu Üyesi, “harçlığın yeni adı” sloganıyla faaliyet gösteren dijital uygulama MANİBUX Kurucusu ve psikolojik danışman CananBayrak’ı konuk ettiCanlı yayında Bayrak, BİREVİM Kurumsal İletişim Müdürü Tülin Karaman’ın sorularını yanıtladı. “90 GÜNDE BİRLİKTE MÜMKÜN” canlı yayınlarına bugüne kadar, Almanya Tasarruf Sandıkları Başkanı Christian KönigDr. Şaban Kızıldağ, EBebek CEO’su Halil Erdoğmuş ve GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören katılmıştı.

BİREVİM’den bayram harçlığı

BİREVİM ayrıca, Manibux uygulaması üzerinden çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı gönderme projesini hayata geçirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, BİREVİM Kurumsal İletişim Müdürü Tülin Karaman, sokağa çıkma yasağı gerçeği ile birlikte, çocuklarımızın ömürlerinde ilk defa bir bayramı evlerinde geçirdiklerine vurgu yaparak; “Maalesef bu sene birçok bayram ritüelini de fiziki olarak yerine getiremedik. Bayram harçlıkları çocuklar için bu ritüellerin başında geliyor ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatları için önemli anlardan birisi bu gelenek. Bu nedenle, hem çocuklarımızın mutluluğuna bir nebze olsun katkıda bulunmak hem de Covid-19 sürecindeki dayanışmaya ve sosyal mesafe gerçeğine dikkat çekmek amacıyla, tasarruf olgusuna bakış konusunda ortak değerlere sahip olduğumuz Manibux ile iş birliğine içerisine girdik. Çocuklarımızın tasarruf bilinci edinebilecekleri ve para yönetimine alışabilecekleri ilk kaynakları olan “harçlık” olgusu çok ama çok önemli. Manibux’la zengin ve faydalı iş birlikteliklerini sürdürmek amacındayız.” dedi.

“90 GÜNDE BİRLİKTE MÜMKÜN” canlı yayınında, “Tasarruf ailede başlar; çocuk ile büyür” konu başlığının da vurguladığı gibi, tasarrufu büyütmek ve geleceğe sağlam bir şekilde taşımak için çocukların bu konudaki eğitiminin her şeyden önemli olduğunu belirten Bayrak; tasarruf için ailelerin hedef koymasının ve çocuklarıyla birlikte bu hedefi uygulamasının önemine dikkat çekti.

Kendi parasını, harçlıklarını yöneten çocuklar

Canan Bayrak, çocuk yaşta para bilincinin ve parayı yönetme alışkanlığının oluşturulmasının öneminin altını çizip, bazı pratik tavsiyelerde bulunarak; “Para biriktirmenin bir ihtiyaç, doğal bir süreç olduğunu çocuklarımızın içselleştirmesine ortam hazırlamamız gerekiyor. Elbette bazılarımız için, önce kendimizin içselleştirmesi gerekiyor. Market ya da başka alışverişlerinize çocuklarınızla birlikte gittiğinizde, onun adına karar vermekten uzak durmanızı öneriyorum. Tasarruf ya da para yönetimi konusunda çocuklukta gerçekleştirilen küçük adımların geleceğin bireyi için büyük bir önemi var. Ayrıca tasarruf denen olgu da, küçük birikimlerin yapılıp, yapılmamasıyla ilgili.

Kendi parasını, harçlıklarını yöneten çocukların, gelecekte kendi sorumluluğunu alabilen, borçsuz ve kendi tasarrufu ile yaşayan finansal okur yazarlılık düzeyi yüksek bireyler olması daha kuvvetli bir ihtimaldir.” dedi.

Türkiye harçlık bilinci konusunda dünyanın 3. büyük ülkesi

Konuşmasında kurucusu olduğu Manibux’dan da bahseden Bayrak, sözlerine şöyle devam etti: “3 sene önce kurulduk ve bu kısa sayılabilecek süre içinde on binlerce kullanıcı aileye ulaştık. Uygulamamızda yer alan harçlık hesapları üzerinden, çocuklarımızın harçlıklarını, başka bir ifadeyle paralarını daha kolay ve günümüze uygun yönetebilmelerine ortam sağlayarak; para bilinci ve yönetimi konusunda onlara katkı sunduk. Ülkemizde para biriktirme oranı yetişkinlerde yüzde 8 ve Manibux çocuklarında ise bu oran yüzde 35’lere ulaşmış durumda. Sadece bu rakam bile uygulamamızın başarısını ortaya koyuyor. Manibux’ta, her bankanın kredi kartı ve banka kartı ile çocukların hesabına para gönderilebiliyor. Harçlık bilinci konusunda dünyada 3. büyük ülke olan Türkiye’de 17 milyon genç öğrenci var ve büyük çoğunluğu harçlıklarıyla yaşıyorlar. Bu alan, tasarrufun geleceği açısından çok önemli. Para eğitimi, tutumluluk, tasarruf alışkanlıkları kesinlikle ailede edinilebilecek beceriler. Tasarruf kesinlikle ailede başlayıp, çocukla büyüyecek bir olgu.”

FODER Yönetim Kurulu Üyesi ve psikolojik danışman CananBayrak, BİREVİM’in “Birlikte Tasarruf” odaklı finans yönteminin özü olan, “bireylerin kendi güçleriyle birikim yapmalarının” Manibux’un ruhu ile ortak özellikte olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.