Lila Group’un Boyahane Tesisi ilk 6 Ayda Yüzde %35 Büyüdü

Lila Group’un Boyahane Tesisi ilk 6 Ayda Yüzde %35 Büyüdü

ABONE OL
29 Eylül 2021 12:28
Lila Group’un Boyahane Tesisi ilk 6 Ayda Yüzde %35 Büyüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Lila Group’un tekstil sektöründe faaliyet gösteren boyahane tesisi senenin ilk ayında geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde %35 büyüme gösterdi. 

Ülkemizin önde gelen temizlik kâğıdı üreticilerinden Lila Group, tekstil sektöründe faaliyet gösterdiği boyahane tesisine 2020 yılı sonunda 55 milyon TL yatırım yaparak kapasitesini büyütme kararı alarak, 2021 yılı itibariyle boyahane tesisinde tamamlanan modernizasyon çalışmaları ve yeni yatırımın da etkisi ile boyahane tesisi yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre kapasitede yaklaşık 2 kat artış göstererek yüzde %35büyüme sağladı.

Kısa sürede ulaşılan büyüme rakamlarından son derece memnun olduklarını dile getiren Lila Group Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Öğücü şöyle konuştu: “Lila Group olarak ülkemize, ekonomimize, toplumumuza sürdürülebilir değer katmaktan dolayı son derece gururluyuz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda tüm hızımızla üretmeye ve istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada doğru zamanda doğru kararlar vermiş olmamızın başarılı sonuçlarına hep birlikte şahit oluyoruz. Grubumuzun ilk göz ağrısı tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğimiz boyahane tesisimize geçtiğimiz yıl sonu 55 milyon TL’lik yatırım ve modernizasyon çalışmaları yapma kararı aldık.  Sene başı itibariyle de tamamlanan yatırımlarımızla faaliyetimizi daha da güçlenerek artırdık. Tekstil alanında global perakendecilere hizmet veren bir kurum olarak yılın ilk yarısında ulaştığımız rakamlar gerçekten bizim için gurur kaynağı.  

Aydın Öğücü sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız yatırımların da etkisi ile geçtiğimiz yıla kıyasla yılın ilk 6 ayında üretim kapasitemizi 2 katına çıkardık. Kalite odaklı üretim anlayışımızla düğümsüz iplik beklentisi olan global perakende müşterilerimize bu beklentilerini en üst seviyede karşılayan ürün temin ettik. Yeni yatırımlarımızın yanı sıra kazandığımız müşteri memnuniyetinin de rakamlarımızdaki %35 büyümede oldukça fazla etkisi oldu. Sorumlu üretim anlayışımızla yeşil üretim tesisimizle dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren, tekstil sektörünün lider perakende markalarına ürün tedarik ediyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve yatırımların getirdiği büyüme ile bölgemize istihdam sağlamak da ayrıca mutluluk verici.” 

Öğücü: “Lila Dyehouse olarak Lila Group’un sürdürülebilirlik anlayışıyla ilerliyor, kaynakların yönetimi konusuna hassasiyet göstererek enerji ve su tasarrufunu destekleyen projeleri her geçen gün iyileştiriyor enerji tüketiminde yılda %30 su tüketiminde yılda %25 tasarrufu hedefliyoruz. Bu alanda kendi iç rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz; çünkü biliyoruz ki Sürdürülebilir bir Gelecek için sürdürülebilir kaynak yönetimi olmazsa olmaz konuların başında geliyor. Gerek kalite belgelerimiz vesilesiyle yapılan düzenli denetimler gerekse müşterilerimiz tarafından talep edilen sosyal uygunluk denetimleriyle kendimizi denetleyerek gelişim alanlarımız tespit edip geliştirmeyi önemsiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.