Kırmızı listenin faturası ağır oldu

Kırmızı listenin faturası ağır oldu

ABONE OL
7 Eylül 2021 13:08
Kırmızı listenin faturası ağır oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırmızı listenin faturası ağır oldu

Ekonomi Servisi

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listede tutmasının faturası ağır oldu. Bu yıl İngiltere’den Antalya’ya 300 bin, Türkiye’ye bir milyon turist beklenirken kısıtlama nedeniyle Antalya’ya yıl sonuna kadar gelebilecek turist sayısı ancak üç bin olabilecek. Yıl başında yapılan tahminlerde geçen yılkı performansından hareketle bu yıl için umutlanılan İngiltere pazarı hayal kırıklığı yarattı.

Turizm gazetesinde yer alan habere göre Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, İngiltere’nin Türkiye’ye seyahatler için uyguladığı kısıtlamanın iki tarafa da zarar verdiğini söyledi.

İngiltere’nin 76 milyonluk potansiyeliyle en önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu belirten Yavuz, “2016’da 1 milyon 711 bin (yüzde 6.7), 2017de 1 milyon 659 bin (yüzde 5). 2018 de 2 milyon 555 bin (yüzde 5.7), 2019da 1 milyon 428 bin (yüzde 5.7), 2020’de 820 bin yüzde 6.4), 2021’de Ocak-Temmuz itibarıyla 85 bin (yüzde 0.8). 2021 yılındaki düşüş alışılmışın dışında bir kayıp” dedi.

2021 yılında Türkiye’ye gelemeyen İngilizlerin Portekiz, İspanya ve Yunanistan sahillerini doldurduğunu ifade eden Recep Yavuz, “İngilizlerin toplam 861 bin Akdeniz tatilcisinden bu yıl bugüne kadar bize sadece 2 bin turist düştü. Sağlık koşullarım ve verilere güvensizliği dile getiren İngiltere yetkilileri, halkının sadece yüzde 3’ü aşılanmış olan Mısır’da sadece 255 vaka ve 7 ölüm olduğuna nasıl inanıyor” diye konuştu.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.