İşsizlik Fonu işverene aktarıldı: İşçiye 15, patrona 18 milyar lira verildi
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • İşsizlik Fonu işverene aktarıldı: İşçiye 15, patrona 18 milyar lira verildi

İşsizlik Fonu işverene aktarıldı: İşçiye 15, patrona 18 milyar lira verildi

ABONE OL
19 Ocak 2021 14:31
İşsizlik Fonu işverene aktarıldı: İşçiye 15, patrona 18 milyar lira verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağbaba, işverene verilen teşviklere rağmen istihdamın artmadığı gibi 896 bin kişi azaldığını da ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, 2020 yılında İşsizlik Fonun’dan işçilere 15, işverenlere ise 18 milyar lira ödenek ve teşvik verilerek fonun amacı dışında kullanıldığına işaret etti.

İşverenlere verilen teşvik ve destek ödemelerine rağmen, istihdamın artmadığı gibi 896 bin kişi azaldığını söyleyen Ağbaba, işsizlerin sadece yüzde 5’inin işsizlik fonundan yararlanabildiğini belirtti.

İŞSİZLİK FONU İŞVERENE AKTARILDI

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, nisan-aralık ayları arasında ücretsiz izne çıkartılan 2 milyon 291 bin kişiye toplamda 7,2 milyar lira verildiğini belirterek, “8,3 milyar lira işsizlik ödeneği ve 7 milyar lira nakdi ücret desteği düşünüldüğünde, işverenler 18 milyar lira yani işsize verilenden toplam 3 milyar lira daha fazla fondan para almış oldu” dedi.

İŞVERENE VERİLEN TEŞVİKLERE RAĞMEN İSTİHDAM AZALDI

AKP iktidarı döneminde yıllardır İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işverenlere yüksek miktarda teşvikler verildiğini anlatan Ağbaba, buna rağmen istihdamın azaldığını söyledi:

“Verilen teşvikler kamuoyuna istihdamı korumak ve arttırmak için destek olarak dile getirilse de verilen teşviklerin istihdamı arttırmadığı görülmektedir. 2020 Ocak-Aralık döneminde fondan işverenlere 18 milyar lira teşvik ve destek ödemesi aktarılmasına rağmen istihdam artmadığı gibi aksine geçen yıla göre 896 bin kişi azaldı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.