Ağustos vadeli endeks kontratı, güne yüzde 0,2’lik bir artışla başladı. İşlem gördüğü seviye ise 11.148,50 olarak belirlendi. Dünkü normal seansı ise yüzde 2,8’lik bir artışla 11.129,00 puandan tamamlamıştı. Akşam seansında ise endeks kontratı 11.139,50 puana yükseldi.
Analistler, küresel pay piyasalarının ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda faiz indirimlerine yeşil ışık yakacağı beklentisiyle pozitif bir seyir izlediğine dikkat çekti. Bu beklentinin etkisiyle endeks kontratında yukarı yönlü hareketlilik gözlemlendi.
Bugün için ise yurt içinde, yatırımcıların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın para politikası kararlarını beklediği belirtiliyor. TCMB’nin alacağı kararlar ve açıklayacağı politika adımları, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor ve piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.
Endeks kontratındaki bu yükseliş ve gelişmeler, yatırımcılar tarafından dikkatle izlenirken, küresel ve yerel faktörlerin endeks üzerindeki etkileri yakından takip edilmeye devam ediyor.
Reklam & İletişim [email protected]