ABD’den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye’nin vazgeçmesi
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • ABD’den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye’nin vazgeçmesi

ABD’den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye’nin vazgeçmesi

ABONE OL
22 Mart 2021 11:25
ABD’den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye’nin vazgeçmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Büyükelçisi Satterfield’dan Türkiye’nin Rusya‘dan satın aldığı S-400’ler hakkında yeni bir açıklama geldi. Satterfield, Türkiye ile ilişkiler hakkında “Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla” açıklamasında bulundu.

“KRİZİN ÇÖZÜM YOLU BELLİ”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Satterfield, “Türkiye S-400’lerden vazgeçmeli. Amerikan Kongresi’nde savunabileceğimiz tek çözüm bu. Bu bir Türk-ABD meselesi değil, Rusya-ABD meselesidir. Rusya ile askeri alışveriş devam ederse daha ciddi yaptırımlar gelir. S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye’nin S-400’ler sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil, tamamen yasal gereklilik. Görüş birliği içinde olduğumuz konular ayrılıklardan fazla. Türkiye’nin kritik NATO görevinin de farkındayız” ifadelerini kullandı.

“YENİ SATIN ALIMLARIN ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLACAK”

Satterfield, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Umarız AB zirvesi kararları beklentileri karşılar. Türkiye’nin Gümrük Birliği talebi karşılık bulmalı. ‘Türkiye’nin elinde S-400 yok’ diyebilmeliyiz. CAATSA yaptırımlarını S-400 alınması tetikledi. Yeni S-400 alımının çok ciddi sonuçları olacaktır.”

ABD'den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye'nin vazgeçmesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.