FT, Türk mucitler Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi ‘Yılın Kişisi ‘seçti
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • FT, Türk mucitler Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi ‘Yılın Kişisi ‘seçti

FT, Türk mucitler Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi ‘Yılın Kişisi ‘seçti

ABONE OL
16 Aralık 2020 16:02
FT, Türk mucitler Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi ‘Yılın Kişisi ‘seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz gazetesi Financial Times (FT), “Yılın Kişisi” olarak, Kovid-19 aşısını bulan BioNTech’in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi seçti.

 

FT, Türk mucitlerin aşısının ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) ve Avrupa İlaç Dairesi (EMA) tarafından onay aldığını hatırlattı. Aşıya ülke bazında ilk onay veren ise Birleşik Krallık olmuştu.

As the creators of the first Covid-19 vaccine to win approval by two of the world’s most credible regulators, the FT’s People of the Year award has gone to BioNTech’s Ugur Sahin and Ozlem Tureci https://t.co/nHaASiJBFw

— Financial Times (@FinancialTimes) December 16, 2020

Financial Times’ın yazısında, “Dünyayı kasıp kavuran yeni bir salgının yayılmasından bir yıldan daha kısa bir süre içinde güvenli ve etkili bir aşıya sahip olmamız Financial Times’ın 2020 Yılın Kişisi olarak seçtiği Dr. Şahin ve Dr Türeci’nin başarısını ortaya koyuyor. Bilim, doğası gereği yavaş ve özenli bir iştir. Hipotezlere meydan okunmalı ve yeni fikirler tükenene kadar test edilmelidir. Başarısızlık, sürecin önemli bir parçasıdır. Hastalığı önlemede yüzde 95’in üzerinde başarılı olan bir aşı üretilmesi de bu çiftin başarısını daha da dikkat çekici hale getiriyor” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.