Gelecek yıl yani 2027’de toplam 480 bin baş besilik erkek sığır ithal edilmesi planlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ilgili Genel Müdürlük, bu konuda bir planlama yaparak internet sitesinden duyurdu. İthalat izni, besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş ve üzerinde olan işletmelere 380 bin baş, bu kapasitenin altındaki firmalara ise 100 bin baş olarak tahsis edilecek.
Besilik erkek sığır ithalatına ilişkin başvurular 5-16 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Yetiştiriciler, ilgili talimatta belirtilen usul ve esaslara uygun olarak başvurularını İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla yapabilecek. Başvuracak işletmelerin güncel kapasite bilgileri TÜRKVET sistemi üzerinden kontrol edilecek.
TÜRKVET sisteminde güncel kapasite bilgisi bulunmayan işletmelerin ithalat başvurusu yapamayacağı belirtildi. İthalat işlemleri, belirlenen kurallar çerçevesinde Et ve Süt Kurumu (ESK) üzerinden yürütülecektir. Başvuru, değerlendirme, tahsis ve hayvanların işletmelere teslimine dair tüm süreçler, ilgili Başvuru ve Değerlendirme Talimatı’nda detaylandırılmıştır.
Reklam & İletişim [email protected]