ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da görevli üç kadın danışmanına yaklaşık 2 milyon TL değerinde nakit hediye verdi. Yürütme asistanı Natalie Harp, iletişim danışmanı Margo Martin ve Beyaz Saray yardımcısı Chamberlain Harris’e ayrı ayrı 45 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Washington Post’un haberine göre, bu ödemeler mali beyanlarda ‘tatil hediyesi’ olarak bildirildi.
Her bir çalışanın yıllık maaşının yaklaşık 150 bin dolar olduğu belirtilirken, 45 bin dolarlık hediyelerin bu kazancın yaklaşık üçte birine denk geldiği hesaplandı. Bu durum, hediyelerin büyüklüğü nedeniyle dikkat çekti.
Beyaz Saray, yapılan ödemelerin herhangi bir yasa veya etik kuralı ihlal etmediğini savundu. Beyaz Saray Sözcüsü Davis Ingle, Başkan Trump’ın uzun yıllardır yanında çalışan kişilere ve yardımcılarına Noel döneminde hediye verme geleneği olduğunu belirtti. Ingle, bu ödemelerin çalışanların resmi görevleriyle doğrudan bir bağlantısı olmadığını vurguladı.
35 yaşındaki Natalie Harp, Trump’ın ekibinde yer alan ve Başkan’ın sosyal medya paylaşımlarını yazıya döken isim olarak biliniyor. Harp, yurt içi gezilerde de Trump’ın yanında bulunuyor ve kendisine ‘insan yazıcı’ lakabı takıldığı ifade ediliyor.
31 yaşındaki Margo Martin, Trump’ın günlük faaliyetlerini sosyal medya içerikleri için görüntülemekle görevli. 26 yaşındaki Chamberlain Harris ise Trump’ın yürütme asistanı olarak çalışıyor ve ABD Güzel Sanatlar Komisyonu’na atanmış durumda.
Ayrıca, Trump’ın uzun süreli yardımcısı Walt Nauta’nın da 20 bin dolar tatil hediyesi aldığı mali bildirimlerde yer aldı. Nauta, daha önce Trump’ın gizli belgeleri saklamasıyla ilgili bir davada suçlanmış ancak dava daha sonra düşürülmüştü.
Reklam & İletişim [email protected]