Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, özel sektörü desteklemek için politikalarını açıkladı. Şi, özel sektörün güçlüklerinin dönüşümden kaynaklandığını ve uzun vadeli olmadığını vurgularken, devletin özel işletmelerin yasal haklarını koruyacağını belirtti. Ayrıca, özel sektör firmalarını destekleyeceğini ve finansman zorluklarını çözmek için çaba göstereceğini ifade etti.
ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, para politikasının şu anda iyi konumda olduğunu belirtti. Yüksek enflasyon temel ölçütlerinin olduğunu söyleyen Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, politikanın tarafsız bir duruşa doğru taşındığını ve temkinli bir yaklaşımın tercih edileceğini açıkladı. Ayrıca, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker da politikanın “kısıtlayıcı” olduğunu ve faiz oranlarının düşmeye devam etmesini beklediğini dile getirdi.
Avrupa borsalarında pozitif bir seyir izlenirken, savunma şirketlerinin hisselerinde artış yaşandı. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Avrupa’nın savunma harcamalarını artırması gerektiğini vurgularken, İngiltere Başbakanı Keir Starmer da savunma harcamalarının önemine dikkat çekti. Asya piyasalarında ise Çinli teknoloji şirketlerinin hisselerinde yükseliş gözlemlendi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in açıklamaları ve firmanın geliştirdiği yapay zeka modeli piyasalardaki iyimserliği artırdı.
Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi. BIST 100 endeksi günü değer kaybederek tamamlarken, Dolar/TL ise yatay bir seyir izledi. Analistler, yurt içinde ve dışında açıklanacak verilerin piyasalar üzerinde etkili olabileceğini ve teknik olarak BIST 100 endeksinde belirli destek ve direnç seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini belirttiler.
Reklam & İletişim [email protected]